به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه خبری رویترز، سازمان جهانی بهداشت روز سه شنبه ۱۱ ژوئن (۲۱ خرداد) اعلام کرد یک نفر از هر پنج نفر که در مناطق جنگی زندگی میکنند دارای افسردگی، اضطراب، استرس پس از آسیب روانی، اختلال دوقطبی یا اسکیزوفرنی است. این سازمان خاطر نشان کرد بسیاری از کسانی که در مناطق جنگی زندگی میکنند دچار بیماریهای شدید روانی هستند.
سازمان جهانی بهداشت خاطر نشان کرد یافتهها تاثیرات بلندمدت بحرانهای ناشی از جنگ را در کشورهایی از جمله افغانستان، عراق، سودان جنوبی، سوریه و یمن نشان میدهد. یافتهها نشان میدهد تعداد افراد دارای اختلالات روانی به شکل قابل توجهی در مقایسه با زمان صلح افزایش یافته است به گونهای که از هر ۱۴ نفر یک نفر بیماری روانی دارد.
این سازمان افزود با توجه به تعداد بسیار زیاد افراد دارای اختلالات روانی نیازمند به درمان و نیز کافی نبودن امکانات درمان این بیماران، سرمایه گذاری گسترده در این بخش بسیار ضروری است.
آمار سازمان ملل نشان میدهد در سال ۲۰۱۶ تعداد درگیریها به بالاترین میزان افزایش یافت و ۱۲ درصد از مردم دنیا در مناطق جنگی زندگی میکنند. از جنگ جهانی دوم، تقریبا ۶۹ میلیون نفر در سراسر دنیا مجبور شدند از جنگ و خشونت فرار کنند.
نتیجه مطالعه بهداشت روانی سازمان بهداشت جهانی که در مجله پزشکی لنست منتشر شد را یک تیم از محققان سازمان بهداشت جهانی، دانشگاه کوئینزلند استرالیا و مؤسسه معیارهای بهداشت و ارزیابی در دانشگاه واشنگتن و دانشگاه هاروارد آمریکا انجام داده اند. در این تحقیق نتایج ۱۲۹ تحقیق و دادههای ۳۹ کشور که بین سالهای ۱۹۸۰ و ۲۰۱۷ منتشر شدهاند، بررسی شده است.
مناطقی که در ده سال گذشته شاهد درگیری بودهاند در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتهاند و بیماریهای روانی در آن کشورها متوسط یا بسیار برآورد شده است. در این تحقیق فجایع طبیعی یا شیوع بیماریهایی مثل ابولا گنجانده نشده است. نتایج این تحقیق همچنین نشان میدهد میزان افسردگی و اضطراب در مناطق جنگی با افزایش سن، افزایش مییابد و افسردگی در میان زنان شایعتر از مردان است.
انتهای پیام/