به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، الهام سادات اصغری شناگر رکورددار گینس، نخستین بانوی ایرانی است که موفق شده برای دومین بار، نام خود را در گینس جهانی ثبت و رکورد جهان را در شاخه شنا با دست بسته، جابهجا کند. او برای بار دوم موفق شده است که رکورد شنای جهان را با دستان بسته برای مسافت بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ متر جا به جا کند.
اصغری علاوه بر رکورد امسال خود، در سال ۲۰۱۷ هم توانست رکورد جهان را در رشته شنا جابهجا کند و نخستین رکورد گینس را برای بانوان ایرانی به ارمغان آورد.
به همین دلیل با الهام سادات اصغری اولین بانوی ایرانی رکوردار گینس به گفتگو پرداختیم.
اولین ثبت رکورد شما چه زمانی بود؟
اولین بانوی ایرانی هستم که توانستم رکورد گینس را به ثبت برسانم و دارای ۲ حکم از سوی گینس هستم. از ۵ سالگی شنا را آغاز کردم و در ۱۸ سالگی به کار نجات غریق و مربیگری شنا جذب شدم. اولین رکورد من در دریا به عنوان زن ایرانی در سال ۸۷ درمسافت ۱۲ کیلومتر به مدت ۴ ساعت و ۴۵ دقیقه ثبت شد.
مسئولان پس از ثبت کورد به شما پیام تبریک دادند؟
هیچ مسئولی پس از ثبت رکورد جدیدم در گینس پیام تبریکی نگفت. فدراسیون همگانی فقط ثبت رکوردهای داخلی را بر عهده دارد که خود من نیز چندین رکورد داخلی نیز به ثبت رساندم.
مشکلات پیش روی شما برای تمرین کردن چیست؟
من لقب بانوی دریا را دارم، اما برای تمرین کردن در دریا، در استخر و تمرین در باشگاه انقلاب باید پول پرداخت کنم. هزینهی تمام اردوهایی که برای آماده سازی میروم را از جیب خودم پرداخت میکنم که اغلب از حد توان من خارج است. من به تنهایی از پس هزینههای گزاف ثبت رکورد در گینس بر نمیآیم و ادامهی این روند مستلزم حمایتهای مسئولان کشور است. مسئولان لازم نیست به اندازهی هزینهی یک تیم خرج کنند بلکه با هزینههای کمتر نیز میشود از ورزشکارانی همچون من حمایت کرد. افرادی که رکورد گینس را به ثبت میرسانند با حداقل امکانات دست به چنین موضوعی میزنند. من در تمام مسابقاتم با موازین اسلامی رکورد خودم را به ثبت رساندم. از سال ۲۰۱۷ دو رکوردم را به خاطر لباسم نپذیرفتند. با وجود تمام تلاشها و سختیهایی که متحمل میشوم حمایت نمیشوم.
به ثبت رکورد در گینس ادامه میدهید؟
گینس رکوردهای متفاوتی دارد، اما، چون رکوردهای استقامت را دنبال میکنم حدود ۱۰ رکورد را آمادهی شکستن دارم که میتوانم به راحتی آنها را به نام خودم ثبت کنم.
شرایط ثبت رکورد در گینس چیست؟
ما از طریق ارسال ویدیو به گینس میتوانیم ثبت رکورد انجام دهیم. من در این راه ماشین خودم را فروختم تا بتوانم به دفعات به دفتر گینس مراجعه کنم تا شرایط ثبت در گینس را متوجه شوم. همچنین توانستم در طی این سالها تجربیات زیادی کسب کنم. پس از ارسال ویدیو ۷ هزار پوند جهت هزینهی داور باید پرداخت شود. برای ثبت رکوردهای بیشتر نیاز به حمایت مسئولان است.
در ثبت رکورد در گینس نام شخص مهم است؟
در ثبت رکورد به نام شخص کاری ندارند بلکه کشور اهمیت بسیار زیادی دارد. در تمام کشورها تلاش میکنند استعدادها را جذب کنند چرا که در مقایسه با یک تیم فوتبال علاوه بر هزینه کمتر میتوان نام کشور را در صدر کشورها قرار داد. در ایران استعدادهای زیادی برای ثبت رکورد در گینس وجود دارد، اما برای ثبت تمام این رکوردها باید مسئولان توجه بیشتری داشته باشند. تعداد زیادی از افراد هستند که به خاطر هزینههای بالای ثبت رکورد نمیتوانند نام ایران را به ثبت گینس برسانند.
اصلیترین مشوق شما در این راه چه کسی است؟
اصلیترین مشوق من پدرم بود که او پیشنهاد ثبت رکورد را به من داد. در همهی مراحل ثبت رکورد کنارم است. علاوه بر پدرم خانواده ام مشوق خوبی برای من هستند. همچنین باید از عطاریان که همیشه در هر شرایطی از من حمایت کرد تشکر کنم.
وقتی مشکلات بر شما غلبه میکند چه کار میکنید؟
رشتهی شنا خود به تنهایی سختی ندارد، اما خارج از ورزش اتفاقاتی وجود دارد که منجر به دغدغههای فکری میشود که بیشتر از همه چیز خسته ام میکند. برای اینکه آرام شوم کتاب میخوانم یا شعر مینویسم و به خودم قول داده ام که سال ۹۸ کتاب شعرم را چاپ کنم.
با هدایای ثبت رکورد خود گینس چه کار میکنید؟
تمام هدیههای مالی که در نشست خبری پس از ثبت دریافت کردم را به یکی از ورزشکارانی که سالها شرایط ثبت رکورد خود را در گینس نداشته است تقدیم کردم. در حقیقت من حامی مالی سبحان بحری شده ام. میخواهم که تمام مسئولان توجه بیشتری نسبت به افرادی که درحال تلاش برای ثبت رکورد گینس هستند داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
طرح سراسری ترویج ورزش اجرا میشود
پژمان فر: استیضاح وزیر ورزش و جوانان را امضا کردم/ سلطانی فر عملکرد ضعیفی در بخش جوانان داشته است
اظهارات نمایندگان مجلس در خصوص استیضاح سلطانی فر
انتهای پیام/