موسوی گفت:۳۵حلقه چاه زغال که آلایندگی زیادی داشت با حکم قضائی تخریب شد و ۳۳ واحد صنعتی نیز به عنوان صنایع آلاینده معرفی شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛ شروع هفته محیط زیست با تأخیر چند روزه سبب شد تا ظهر یکشنبه سیدرضا موسوی مشکینی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم در حضور خبرنگاران حاضر شود تا هم گزارشی از اقدامات این نهاد طی یک سال گذشته ارائه دهد و هم پاسخگوی سوالات باشد.

وی سخنان خود را با محدودیت‌های پیش روی متولیان محیط زیست آغاز کرد وگفت: موضوع محیط زیست در چهار حوزه هوا، خاک، آب و حیات وحش موضوعی عام است، به طوری که اگرچه گفته می‌شود در این زمینه‌ها محیط زیست متولی است، اما در عمل ما تنها بر ۲۰ درصد این موارد احاطه داریم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم عنوان کرد: در زمینه خاک و آب محیط زیست هیچ احاطه‌ای ندارد، در حوزه هوا و حیات وحش هم تا حد زیادی ما محدودیم و عمده مسئولیت‌ها متوجه دیگر نهاد‌های اجرایی است.

موسوی تشکیل ۱۹ پرونده قضائی در حوزه محیط زیست طبیعی و ۴۶ پرونده محیط زیست استانی را از جمله فعالیت‌های یک سال اخیر برشمرد و تصریح کرد: طی یکسال گذشته هیچ واحد صنعتی در قم پلمب یا تعطیل نشد، اما ۳۵ حلقه چاه زغال که آلایندگی زیادی داشت با حکم قضائی تخریب شد، علاوه بر آن ۳۳ واحد صنعتی نیز به عنوان صنایع آلاینده معرفی شده است.

به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم، در یک سال گذشته در مجموع ۳۵ روز پاک و ۶۰ روز ناسالم در قم اعلام شده از ابتدای سال ۹۸ هم تاکنون همه روز‌ها قابل قبول بوده است.

وی به اقدامات محیط زیست استان قم در حوزه صنعت و معدن اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف ما اظهار نظر و صدور استعلام برای تأسیس و بهره‌برداری است که سال گذشته هزار استعلام صادر شد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۶ افزایش ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به امکانات محدود محیط زیست قم در امر حفاظت، بیان کرد: محیط زیست قم تنها توسط ۵۱ نفر حفاظت می‌شود، این در حالی است که برای استان قم بیش از ۱۵۰ نیرو لازم است، با این وجود تلاش مجموعه محیط زیست استان برای حفظ سرمایه زیست محیطی با تمام توان و ظرفیت در حال انجام است.

انتقاد از عدم نوآوری و ابتکار عمل مجموعه محیط زیست استان در طول سال و نیز هفته محیط زیست یکی از مواردی بود که موسوی مورد توجه قرار داد و گفت: ابتدای هفته محیط زیست تلاش ما بر این بود که محل دفن پسماند ویژه استان را در کارگروه مدیریت پسماند به نتیجه برسانیم، اما متأسفانه این موضوع محقق نشد.

در مطالعاتی که صورت گرفت محلی برای دفن پسماند‌های ویژه استان در مجاورت جاده گرمسار پیشنهاد شد که با احداث این جاده این موضوع منتفی شد، پس از آن محلی در مجاورت سایت البرز پیشنهاد شد، اما هنوز این موضوع با آن موافقت نشده است.

وی با بیان اینکه تاکنون اجماعی در استان برای موضوع پسماند‌های ویژه وجود نداشته است، تصریح کرد: در حال حاضر این اجماع ایجاد شده، اما هنوز در عمل اتفاقی نیافتاده و ما امیدواریم که بتوانیم در آینده نزدیک آن را به سرانجام برسانیم.

موسوی در پاسخ به سوالی درباره عمده عوامل آلودگی هوای شهر قم گفت: خوشبختانه شهر قم تنها کلانشهری است که تاکنون درگیر آلودگی هوای داخل شهر نشده است، البته این بدان معنا نیست که در آینده هم همینگونه خواهد بود، تراکم بالای جمعیتی، جانمایی شهرک‌های صنعتی در حاشیه شهر و تقاضا‌هایی که بارگذاری‌هایی را به شهر تحمیل می‌کند همه از عواملی است که می‌تواند شهر قم را هم به آلودگی‌های شهری همچون دیگر کلانشهر‌ها کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم به تلاش‌های بخش خصوصی و استان برای فعالیت و بهره برداری معدنی از ظرفیت دریاچه نمک اشاره کرد و یادآور شد: قدر مسلم برداشت شورابه از دریاچه نمک تبعات زیست محیطی برای استان به همراه دارد، در شرایطی که حقابه دریاچه نمک تأمین نمی‌شود برداشت شورابه وضع دریاچه را رو به وخامت سوق می‌دهد، علاوه بر اینکه هنوز مطالعات زیست محیطی از سوی مجری یا مشاور بهره برداری معدنی از دریاچه صورت نگرفته و عمده مطالعات جنبه فنی دارند نه زیست محیطی.

انتهای پیام/ح

تکلیف محل دفن پسماند‌های ویژه قم مشخص نیست

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.