سخنگوی شورای نگهبان در صفحه شخصی خود یادداشتی را با موضوع صیانت از حقوق و آزادی‌های ملت در نظرات شورای نگهبان نوشت.

صیانت از حقوق و آزادی‌های ملت در نظرات شورای نگهبان از نگاه کدخداییبه گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در اینستاگرام یادداشتی را با عنوان «صیانت از حقوق و آزادی‌های ملت در نظرات شورای نگهبان» نوشت.

متن کامل بدین شرح است:

حق دادرسی عادلانه ۲ (رسیدگی و صدور حکم از طریق دادگاه صالح) رسیدگی به اتهامات و صدور حکم به وسیله دادگاه صالح، یکی از مهمترین جنبه‌های تضمین حق دادرسی عادلانه و حفظ حقوق مشروع ملت در هر نظام حقوقی است. وفق اصل ۱۵۹ قانون اساسی: «مرجع رسمی تظلمات و شکایات، دادگستری است. تشکیل دادگاه‌ها و تعیین صلاحیت آن‌ها منوط به حکم قانون است.»

به موجب فصل حقوق ملت و اصل ۳۶ قانون اساسی نیز «حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد». شورای نگهبان نیز بار‌ها با استناد به همین اصول از تصویب قوانین مغایر با حقوق مشروع ملت جلوگیری به عمل آورده است. بدین منظور به بررسی یک نمونه از این نظرات می‌پردازیم:

شورای نگهبان در تاریخ‬ ۲۲/‏۴/‏‬۱۳۹۰ در راستای اعلام نظر در خصوص «لایحه مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز» مصوب ۵/‏۴/‏۱۳۹۰‬ مجلس شورای اسلامی، ماده ۱۹ این مصوبه را بدین شرح خلاف اصل ۳۶ قانون اساسی دانست:

«اطلاق ماده (۱۹) نسبت به مواردی که ملک شرعی اشخاص است بدون حکم قضائی، مغایر اصل ۳۶ قانون اساسی شناخته شد.»

ماده ۱۹ مصوبه مجلس مقرر می‌داشت: «کلیه سلاح‌ها، مهمات، اقلام و مواد تحت کنترل کشف شده موضوع این قانون به نفع دولت (وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح) ضبط می‌شود.»

 

نهایتاً با لحاظ این ایراد و اصلاح آن از سوی مجلس شورای اسلامی عبارت «به موجب حکم دادگاه» نیز به اصل اضافه شد.

گفتنی است کدخدایی پیش از این درباره تحریم انتخابات که از سوی برخی سیاسیون عنوان شده است نوشت: تحریم انتخابات حربه‌ای زنگ زده است و آنان که بر این تنور می‌دمند، آزاد اندیش نیستند، جزم اندیش‌اند. تحریم انتخابات، نه دوستی، که دشمنی با مردم است. باید به جای تحریم انتخابات، افکار باطل خود را تحریم نمایند. البته همیشه روسیاهی نصیب تحریم کنندگان شده است. فاعتبروا یا اولی الابصار.

همچنین او با اشاره به مهندسی انتخابات که از سوی برخی بازندگان انتخابات عنوان شده است نوشت: هر وقت من انتخاب نشوم، انتخابات مهندسی شده است. هر وقت من تایید نشدم، نظارت قانونی بد است، اما هر وقت تایید شدم دیگر نه انتخابات مهندسی شده است و نه نظارت استصوابی بد است. این یعنی قانون به کنار، هر چه باب میل من است انجام شود. حکایت همان است که گفته مرگ خوبه، ولی برای همسایه!

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار