کارشناس مسائل بین الملل گفت: تحریمهای پتروشیمی از تحریمهای نفتی سختتر نیست چراکه در زمینه پتروشیمی انتقال راحتتر است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق بیانیهای که روز جمعه ۱۷ خرداد از سوی وزارت خزانهداری آمریکا منتشر شده است، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به دلیل حمایت مالی به قرارگاه خاتم الانبیاء، تحریم شده است.
صادرات محصولات پتروشیمی در کنار صادرات نفت، از مهمترین منابع درآمدهای ارزی ایران محسوب میشوند که آمریکا پس از خروج از برجام آنها را هدف قرار داده است؛ این برای اولین بار نیست که آمریکا بخش پتروشیمی ایران را تحریم میکند. پیش از امضای توافق هستهای، آمریکا هشت شرکت پتروشیمی ایران را که در مالکیت یا در اختیار دولت بودند را در فهرست تحریمهای علیه این کشور قرار داده بود.
حسن لاسجردی کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سیاست کاخ سفید مبتنی بر تشدید فشار است، بنابراین در مقابل این دشمن باید آگاه باشیم، در حقیقت آنها هر مرحله اقدامات و تحریمهای جدیدی پیش میگیرند، ولی ما باید بتوانیم در برابر نقشههای بعدی آنها با آمادگی کامل مقابله کنیم.
وی افزود: آمریکاییها تحریمهای بسیاری علیه ایران انجام دادند به عنوان مثال تلاش کردند تا هلدینگ خلیج فارس را به اتهام حمایت از سپاه تحریم کنند، بنابراین در هر شرایطی باید در برابر نقشههای شوم آنها با برنامه ریزی درست بایستیم.
لاسجردی با اشاره به تحریم جدید واشنگتن در حوزه پتروشیمی، خاطر نشان کرد: برای دور زدن تحریمهای جدید کاخ سفید باید کشورهای خواهان محصولات پتروشیمی خود را شناسایی کنیم، به نظر میرسد که بیشتر محصولات پتروشیمی خشک ایران به سمت کشورهای شرقی میرود.
کارشناس مسائل بین الملل در ادامه خاطر نشان کرد: با صادرات محصولات پتروشیمی خود به کشورهای کره، ژاپن و هند که در حوزه سیاست قابل اعتماد و از غرب حرف شنوی ندارند، در برابر توطئه دشمن سربلند بیرون بیاییم.
وی تصریح کرد: تحریمهای پتروشیمی از تحریمهای نفتی سختتر نیست چراکه در زمینه پتروشیمی جابه جایی و انتقال راحتتر است، همچنین این اولین بار نیست که دشمن پتروشیمی ما را تحریم میکند، عملیات سخت گیری پیشین آنها به نتیجه نرسید، در حقیقت بسیاری از افراد معتقد هستند که تحریمهای جدید پتروشیمی جدی نیستند.
لاسجردی تاکید کرد: ایران باید در مقابل برنامههای آمریکا اقدامات، رایزنیها و راه حلهای مناسب برای ارسال و ارز مواد پتروشیمی اتخاذ کند تا در زمان تحریم پتروشیمی دچار مشکل نشود، ولی در مجموع به نظر من فضای تحریم نفتی موثرتر از پتروشیمی است.
کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه در قالب قطعنامه های قبلی هم بخشهایی از صنعت پتروشیمی تهران تحریم شد، گفت: در آن دوره هم ایران با برقراری ارتباط با شرکا و اتخاذ راه حلهای جدید برای مقابله با حیله دشمن توانست در برابر کاخ سفید موفق شود.
وی در پایان اظهار کرد: موضوع پتروشیمی متفاوتتر از نفت است، لذا در دوره قبل هم که برخی شرکتها و حوزهها تحریم شد، موفق به پیدا کردن راه حلهایی برای مقابله با تحریمهای پتروشیمی شدیم.
انتهای پیام/