ابوالفضل دهقانی رئیس هیئت مدیره واحد تولیدی کاشی در نایین در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان،گفت: شروع کار از سال ۸۹ شروع شد و تقریبا چهارماهی است که مجموعه راه اندازی شده، ولی این راه اندازی تکمیل نیست و هنوز دو خطوط دیگر نیاز به یک سری
تسهیلات تکمیلی دارد که بتوانیم اشتغال زایی را افزایش دهیم.
رئیس هیئت مدیره بیان کرد: خط تولید این واحد متشکل از سه خط تولید کاشی و سرامیک به ظرفیت نهایی ۷ میلیون مترمربع در سال است.
او با بیان راه اندازی فاز یک این کارخانه افزود: مهمترین ویژگی تولید این واحد صنعتی این است که برای تهیه بدنه و عمده خاکی که مصرف داشته از سیستم پودر خشک استفاده میشود و این از هدر رفت منابع آبی و سرمایههای ملی کشور جلوگیری میشود که در نهایت هزینه تمام شده روند کاهشی را خواهد داشت.
رئیس هیئت مدیره کارخانه کاشی در نایین اظهار کرد: در مرحله اول این کارخانه ۱۰۰ نفر مشغول به کار میشوند که با تکمیل ظرفیت و راه اندازی کامل خطوط بیش از ۲۵۰ نفر به طور مستقیم و ۱۰۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار خواهند شد.
او گفت: ماشین آلاتی که در این واحد صنعتی کار میکنند ماشین آلات به روز سیستم دنیا هستند که تولید کاشی و سرامیک را با هر نوع طرحی که اراده کنیم انجام میدهیم.
دهقانی با اشاره به توانمندی نیروهای بومی افزود: در حال حاضر محصولاتی که داریم به صورت عمده به خارج از کشور و کشورهای آسیای میانه و عراق صادر و مابقی در داخل کشور به فروش میرود که کل این مجموعه راه اندازی و مونتاژ دستگاهها تمام توسط نیروهای خود ایران و بومی این منطقه انجام شده است.
او اظهار کرد: مسئولین شهرستان به ویژه نماینده مردم نایین و خوروبیابانک تمامی سعیشان بر این بوده که این مجموعه راه اندازی شود، ولی مشکلاتی در سطح کشور وجود دارد که با وجود پیگیریها و تلاشهای زیاد مسئولین، هنوز به نتیجه نرسیده است.
رئیس هیئت مدیره واحد تولیدی کاشی در نایین گفت: این واحد تولیدی هم به خاطر حجم دستگاههایی که وجود دارد و نیز گستردگی، جز ۵۰ طرح ملی کشور است که توسط خود اداره صنایع ومعادن بررسی و رقم خورده است.
او افزود: فرآیند تولید کارخانه
کاشی وسرامیک ، از شش قسمت تشکیل شده، قسمت تهیه بدنه که به صورت پودر خشک است، فرم دهی یا پرس که پودر نیمه خشک تولید شده در قسمت تهیه بدنه را پرس میکند و شکل دهی میکند، سپس در قسمت دِرایر که جزئی از پرس و فرم دهی میباشد محصولات خشک میشوند و رطوبت آنها تقریبا نزدیک به صفر میرسد و استحکام پیدا میکند.
دهقانی بیان کرد: پس از آن محصولات روی خط لعاب قرار میگیرد عملیات تزئین با لعاب و چاپ روی آن انجام میشود نهایتا در واگن ذخیره وقسمت چهارم که قسمت پخت است وارد کوره میشود.
رئیس هیئت مدیره واحد تولیدی کاشی در نایین گفت: بیسکویتهای خام که لعاب خورده هستند در دمای ۱۱۵۰ درجه پخت میشوند در طول مدت یک ساعت که سیکل پخت است پس از آن روی پالتها ذخیره و نهایتا جهت درجه بندی و اصلاح سایز وارد قسمت بسته بندی میشوند و برحسب مرغوبیت بسته بندی مورد نظر انجام در داخل کارتونهای یک مترمربع بسته بندی و آماده عرضه به بازار میشوند.
او اظهار کرد: در حال حاضر و با راه اندازی یک خط تولید روزانه تولید ۶ هزار متر مربع در روز است و اگر
تسهیلات تکمیلی به این واحد صنعتی داده شود دو تا خط تولید دیگر ما مثل این خط راه اندازی شود اشتغال زایی ما فوق العاده زیادتر میشود.
سید سعید پورحسینی مدیرعامل این کارخانه گفت: در منطقه ویژه و خاص نایین که شرایط همجواری با استانهای اطراف را دارد با گروهی که خیرین بخش صنعت نامیده میشوند ۸ سال پیش یک پروژه در منطقه صنعتی نایین کلنگ زنی شد که به عنوان ۵۰ طرح ملی کشور از آن یاد میشود و پروژهای که ما فکر نمیکردیم زمان بر باشد و ۸ سال این پروژه طول کشید و خدا روشکر دستگاهها با مشارکت بانک صنعت و معدن تهیه و تامین شد.
او افزود: این کارخانه در مساحت ۱۵ هکتار زمین است که از این ۳۵ هزار مترمربع سالن احداث شده است و در شهرک صنعتی بزرگترین مجموعه تولیدی است که کار میکنیم.
مدیر عامل کارخانه کاشی در نایین بیان کرد: وجود معادن خوب همچنین موقعیت خاص نایین به دلیل اینگه شاهراه مواصلاتی کشور و مرکز ایران است حمل ونقل برای محصولی که ما تولید میشود برای عرضه کاشی و سرامیک در استانهای همجوار جای بسیار خوبی است.
انتهای پیام/م