به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدمهدی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس اظهار کرد: بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، ۱۰ تا ۲۰ توده جدید ملخهای صحرایی و هر توده با جمعیتی بیش از ۵۰ میلیون ملخ از ۲۰ خرداد تا ۷ تیر وارد کشور میشوند.
وی با بیان اینکه به دلیل وجود باغها و مزارع سرسبز بخش عمدهای از این جمعیت به استان فارس هجوم میآورند، ادامه داد: بیش از ۶ تن سم دسیس (Decis) برای از بین بردن ملخ صحرایی در شهرستانهای استان فارس، اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: به منظور پایش و رصد وضعیت امکانات مقابله با هجوم ملخها به همراه این میزان سم، علاوه بر ورود هواپیما، دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز سمپاشی نیز در حال اصلاح و تعمیر هستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه سم پاشی ۲ هزار هکتار از منابع طبیعی استان در حال انجام است، افزود: هماکنون ۱۴ شهرستان در این استان درگیر مبارزه جدی با ملخ است.
قاسمی اظهار کرد: باغداران و کشاورزان این آفت را روزانه در مزارع و باغهای خود ردیابی کنند و در عملیات سمپاشی محصولات خود و عرصههای طبیعی مشارکت کنند چرا که بدون کمک مردم مبارزه با این آفت امکانپذیر نیست.
وی بیان کرد: از کشاورزان و شهروندان درخواست میشود در صورت مشاهده این آفت در دستههای کوچک و یا بزرگ در مناطق روستایی و بیابانی، از طریق شماره تلفن ۱۳۱ مراتب را به سازمان جهاد کشاورزی اطلاع دهند.
ملخ صحرایی، ملخی بزرگ به طول ۴.۵ تا ۷ سانتیمتر و به رنگ قهوهای مایل به خاکستری تا زرد با لکههای تیره روی بال است.
سم دسیس، حشره کشی بسیار قوی است که همه حشرات گیاهان و درختان را از بین میبرد.
دستگاه سمپاش ULV با کاستن از قُطر ذرات سم و پرتاب مناسب آن، عملیات ضد عفونی محیط را از جمله درختان با سرعت و دقت قابل قبولی انجام میدهد.
ملخ صحرایی (دریایی) حشرهای بزرگ به طول پنج تا هشت سانتی متر، به رنگ قهوهای است که لکههای تیره روی بالهای آن قرار دارد.
انتهای پبام/چ