حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: با توجه به افزایش قیمت ارز در ایران، تحصیل برای دانشجویان خارجی ارزانتر شده است و با ارز کمتری میتوانند در ایران زندگی و تحصیل کنند، اما روند کلی جذب دانشجوی خارجی افزایش داشته است.
وی با اشاره به فرار مغزها ادامه داد: حفظ نیروی انسانی و نخبگانی که در تمام حوزهها تحصیل کردهاند، یکی از مهمترین سیاستهای وزارت علوم است؛ تعداد افرادی که از ایران میروند به نسبت جا به جاییهای صورت گرفته زیاد نیست اما مدت اقامت و ماندگاری آنها زیاد است و اگر ما بتوانیم زمینه کاری و زندگی در ایران را برای آنها بیشتر فراهم کنیم بهطورقطع به ایران بازخواهند گشت.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل همکاریهای بین المللی وزارت علوم را با مراکز علمی داخل و خارج از کشور مهم دانست و گفت: این همکاریها در سه محور انجام میشود؛ یکی از محورها توسعه کیفی فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در کشور است که در این خصوص با برخی از کشورهای دوست سطح فناوری بالایی داریم که به واسطه آن سطح آموزشی کشور را ارتقا دهیم.
سالار آملی با اشاره به اینکه حضور ایران در هنجارسازی بین المللی در بخش قوانین جهانی مهم است، گفت: هنجارسازیهای بین المللی توسط دانشمندان شکل میگیرد و به مرور زمان قدرتها به آنها سمت و سو میبخشد؛ اگر بتوانیم دانشمندان خود را در این حوزهها وارد کنیم تا در قانون گذاریهای جهانی شرکت کنند؛ توانستهایم منافع ملی خود را حفظ کنیم.
معاون وزیر علوم با تاکید بر اینکه ایران برای همکاریهای علمی و بین المللی، کشورهایی را با عنوان کشورهای هدف انتخاب کرده است، یادآوری کرد: در قاره اروپا کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه از کشورهای هدف هستند و آلمان در این میان اهمیت خاصی دارد.
انتهای پیام/