به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، جان بولتون، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا در گفتگویی تأکید کرد واشنگتن همچنان به کارزار فشار تحریمی علیه ایران متعهد است اما در عین حال مدعی شد آمریکا خواهان گفتگو با تهران است.
«کان کاگلین» تحلیلگر سیاسی در انگلیس با انتشار گزارشی درباره اوضاع منطقه خاورمیانه و تنشهای اخیر در خلیج فارس در وبسایت «نشنال» اعلام کرد اخیرا با جان بولتون درباره موضوعات مختلف از جمله ایران گفتگویی انجام داده است.
جان بولتون در گفتگو با کاگلین مدعی شد : «در دوران دولت اوباما، ایران احساس میکرد کاملا ما را تحت کنترل خود دارد، بنابراین دیگر هراسی از ما نداشتند، اما اکنون باید نگران باشند که اگر اقدامی انجام دهند، باید هزینه آن را نیز پرداخت کنند».
او با تکرار ادعاهای عوامفریبانه اخیر دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در خصوص مذاکره با ایران افزود: «رئیسجمهور خیلی شفاف گفته است ما آمادگی مذاکره درباره مسئله هستهای را داریم، اما تهدید ایرانیها به محدودیت دسترسی به تنگه هرمز یا تهدید منافع متحدانمان را نمیپذیریم».
این مقام آمریکایی بار دیگر مدعی شد ایران اخیراً تصمیم به اقدام نظامی علیه آمریکا در خلیج فارس داشت. او با اشاره به افزایش تجهیزات نظامی آمریکا در منطقه گفت: «به همین دلیل (تهدید ایران) ما این گامهای نظامی را برداشتیم، نه به این دلیل که خواستار تنش و جنگ باشیم، بلکه دقیقا برای اجتناب از جنگ این کار را کردیم. ما میخواهیم ساختارهای بازدارندهای ایجاد کنیم که ایران را متقاعد کنند که مسیری کنونی خود را تغییر دهد. اشتباه است اگر ایران در قاطعیت ما در این زمینه شک کند».
مشاور امنیتی کاخ سفید که از حامیان اصلی گروهک تروریستی منافقین در دولت آمریکاست، در ادامه با بیان اینکه «سیاست رئیسجمهور (ترامپ) تغییر رژیم ایران نیست، بلکه ما خواستار یک توافق جدید هستیم»، مدعی شد: «همه میگفتند که تحریمها کارساز نیست، اما ما نشان دادیم که میتوانیم به تنهایی تحریمها (علیه ایران) را اعمال کنیم».
جان بولتون در حالی اکنون مانند رئیسجمهور آمریکا بر عدم تصمیم واشنگتن برای تغییر نظام ایران تأکید میکند که سال گذشته در سخنرانیهای خود در جمع گروهک تروریستی منافقین بر تصمیم جدی آمریکا برای تغییر حکومت ایران تأکید میکرد و به عناصر این گروهک تروریستی اطمینان میداد که جشن سال نو میلادی ۲۰۱۹ را در تهران برگزار خواهند کرد!
آمریکا ۱۸ اردیبهشت سال گذشته به صورت یکجانبه و بدون دلیل خاصی از برجام که مورد تأیید جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل بود خارج شد و اعلام کرد کارزار فشار حداکثری علیه ایران را به راه خواهد انداخت تا صادرات نفت تهران را به صفر برساند و آن را مجبور کند بار دیگر به میز مذاکره بیاد تا «توافق بهتری» برای آمریکا رقم بخورد.
یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای با ایران و همچنین ژستهای عوامفریبانه مقامات این کشور مبنی بر آمادگی برای گفتگو با ایران همزمان با فشارهای تحریمی و همچنین بدعهدی طرفهای دیگر برجام به ویژه کشورهای اروپایی، سرانجام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان ۱۸ اردیبهشت سال جاری در پاسخ به این گونه اقدامات، از توقف فروش مازاد اورانیوم غنی شده و آب سنگین خبر داد.
بر این اساس، ایران محدودیتهای مربوط به ذخیرهسازی آب سنگین و اورانیوم غنیشده را رعایت نخواهد کرد. در عین حال، ایران تهدید کرده است که در مرحله بعد (پس از اتمام مهلت ۶۰ روزه به اروپا برای اجرای تعهدات بانکی و نفتی خود)، توقف بخشهای دیگری از توافق هستهای را در دستور کار قرار خواهد داد.
انتهای پیام/