یک کارشناس علوم قرآنی درباره ارزش و اهمیت دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان نکاتی را بیان کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  محمدرضا کربلایی کارشناس علوم قرآنی درباره دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان گفت: خواندن دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان از ارزش و اهمیت بسیاری برخودار است.

عید فطر جشن بازگشت از آلودگی‌های روحی به سمت فطرت پاک انسانی


بیشتربخوانید: کتابت دعای ماه رمضان با ناخن +عکس


وی در ادامه اظهار کرد: در دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان می‌خوانیم: «بسم الله الرحمن الرحیم، اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَةِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین»، خدایا بپوشان در آن با مهر و رحمت و روزى کن مرا در آن توفیق و خوددارى و پاک کن دلم را از تیرگی‌ها و گرفتگى‌هاى تهمت اى مهربان به بندگان با ایمان خود.

وی تصریح کرد: همچنین در بیست و نهم ماه میهمانی خدا، خواندن دو رکعت نماز به گونه‌ای که در هر رکعت سوره حمد ۲۰ مرتبه سوره توحید خوانده شود، فضیلت بسیاری در پی دارد.

این کارشناس علوم قرآنی ادامه داد: در اسلام دو عید به‌صورت رسمی وجود دارد که یکی از آن‌ها عید سعید فطر و دیگری عید قربان است، این اعیاد در حقیقت جشن بندگی بندگان مؤمن خداوند محسوب می‌شوند با این تفاوت که عید فطر پس از ماه مبارک رمضان قرار دارد و به نوعی جنبه شادی هم برای روزه‌داران به ارمغان می‌آورد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه عید فطر در نخستین روز از ماه شوال و پس از پشت سر گذاشتن ماه رمضان قرار گرفته، جشن بازگشت از آلودگی‌های روحی و اخلاقی به سمت فطرت پاک انسانی به شمار می‌رود.

این کارشناس علوم قرآنی در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: انسان‌های مؤمن با ورود به ماه شوال تلاش می‌کنند تقوایی که از خلال عبادت‌هایشان در ماه رمضان به‌دست‌آورده‌اند را حفظ کنند و با حفظ چنین حالتی، هرچه جدی‌تر و محکم‌تر در مسیر بندگی گام بردارند.

کربلایی یادآور شد: خداوند افرادی را که تقوا و پرهیزگاری پیشه کنند، دوست دارد و به آن‌ها کمک می‌کند تا با توان هرچه بیشتر این تقوا را حفظ کنند و در مسیر وفاداری به تقوای الهی با اراده باشند چرا که ریشه تمامی فضیلت‌های اخلاقی در تقوا به چشم می‌خورد. تقوا همچنین رضایت خداوند را در بر دارد و باعث جلب محبت هرچه بیشتر او می‌شود.

وی همچنین تصریح کرد: زمانی‌که تقوا در درون فرد مؤمن نهادینه شود، تمایلی برای انجام دادن عمل حرام ندارد و چنین حس عمیقی را خداوند در وجود او قرار می‌دهد به همین جهت پایبند بودن به آن نسبت به شرایطی که انسان موضوعی را به‌صورت قراردادی تعیین می‌کند، امکان‌پذیرتر است.

کربلایی اظهار کرد: باید توجه داشته باشیم که جایگاه ایمان و تقرب انسان‌ها براساس تقوای آن‌ها رتبه‌بندی می‌شود و یکی از مهم‌ترین ملاک‌های تعیین تقوا میزان پرهیز انسان‌ها از امور خلاف اخلاق است.

وی یادآور شد: با توجه به آیات قرآن کریم، گمان نمی‌رود که در طول هستی، سرمایه‌ای ارزشمندتر از تقوا برای انسان وجود داشته باشد چرا که تقوا عنصر ارزشمندی است که هر فردی به آن دست پیدا کند، درواقع به کمال واقعی و هدف از آفرینش انسان دست پیدا کرده است.

این کارشناس مذهبی همچنین گفت: درحقیقت تقوا توشه‌ای گرانبها برای آینده انسان است از این رو تاثیر خود را در زندگی آتی افراد نشان می‌دهد به همین دلیل قرآن کریم در این خصوص در سوره مبارکه حشر می‌فرماید: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ لْتَنْظُرْ نَفْسٌ ما قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبيرٌ بِما تَعْمَلُونَ»، کسانی که ایمان آورده اید، از خدا بترسید و باید هر انسانی مراقب اعمالی که از پیش، برای فردایش فرستاده باشد و از خدا بترسید، بدرستی که خدا از آنچه می‌کنید باخبر است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به فواید تقوا خاطرنشان کرد: تقوا موجب درک کردن حقایق و تشخیص دادن و شناختن حق از باطل می‌شود و ترس و اندوه را از انسان دور می‌کند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

اهمیت خواندن دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان/عید سعید فطر جشن بازگشت از آلودگی‌های روحی و اخلاقی است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.