رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هنگام روزه داری به دلیل اینکه بدن سعی در نگهداری آب دارد، ادرار غلیظ‌تر می‌شود و همین موضوع باعث زمینه سازی سنگ کلیه می‌شود.

کم آبی بدن برای افراد مبتلا به سنگ کلیه خطرناک استبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، دارابی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماران کلیوی که سنگ کلیه فعال دارند غلیظ شدن ادرار و کم آبی برای بدن آن‌ها خطر افرین است و باید از روزه داری پرهیز کنند، گفت: افرادی که سنگ کلیه با منشا اوره دارند نباید دچار کم آبی شوند و حتی باید در نیمه شب از خواب بیدار شده و آب بنوشند؛ این افراد نیز روزه داری به دلیل تشنه ماندن در ساعات طولانی برای آن‌ها خطر آفرین است.

وی تصریح کرد: در زمان روزه داری آب بدن کم می‌شود و کلیه مجبور می‌شود تا خود را با شرایط وفق دهد از همین رو بیماران کلیوی که در طول سال با این بیماری دست به گربیان هستند باید درمان خود را جدی بگیرند و با نوشیدن مایعات وآب کافی شرایط را برای بدن بهبود دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سایر بیماران کلیوی اگر دارو مصرف می‌کنند باید روزه داری خود را منوط به نظر پزشک معالج خود قرار دهند، گفت: بیماران کلیوی که با نظر پزشک روزه می‌گیرند باید در فاصله افطار تا سحر آب کافی بنوشند و از مصرف غذا‌های سرخ کردنی و پر نمک در دو وعده پرهیز کنند تا بتوانند در ماه رمضان در سلامت کامل روزه داری کنند.

دارابی افزود: برای درمان سنگ کلیه که نیاز به سنگ شکن نباشد فرد می‌تواند با نوشیدن آب و مایعات و تحرک زیاد بدن خود را برای دفع سنگ یاری کند.

وی با بیان اینکه افرادی که مبتلا به عفونت مثانه هستند و بخاطر ورم مثانه قادر به کنترل ادرار خود نیستند باید در قدم اول عفونت را کنترل کنند، ادامه داد: بیماری مثانه یک بیماری قابل درمان است و بعد از درمان کنترل ادرار در اختیار خود فرد قرار می‌گیرد فقط بیماران باید توجه کنند ضمن درمان عفونت تحت نظر یک اورولوژیست در صورت نیاز اندوسکوپی مثانه نیز انجام دهند تا اگر با درمان عفونت مشکل عدم کنترل بر ادرار حل نشد، اقدامات بعدی پزشکی برای آن‌ها انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از علل درد‌های ناحیه پهلو می‌تواند مشکلات کلیوی و مجاری ادراری باشد، اما باید بیماران متوجه باشند که درد کلیه دائمی است و با تغییر حالت کاهش پیدا نمی‌کند بنابراین درد پهلویی که اول صبح افراد به خصوص سالمندان با آن مواجه هستند و با اندکی حرکت بهبود می‌یابد بیشتر می‌تواند علت مشکلات اسکلتی داشته باشد تا ناشی از بیماری‌های کلیوی باشد.

دارابی با بیان اینکه یک سونوگرافی و آزمایش دقیق می‌تواند مشخص سازد که فرد مبتلا به بیماری کلیوی است، افزود: مردم باید نسبت به کنترل فشار خون حساس باشند چرا که فشار خون بالا می‌تواند باعث خاموشی کلیه شود بنابراین بیماران فشار خون بالا باید بیماری خود را جدی بگیرند و برای درمان آن اقدام کنند.
 
وی تصریح کرد: بیماری دیابت نیز تاثیر منفی بر کلیه می‌گذارد بنابراین بیماران دیابتی باید تحت نظر پزشک بیماری خود را کنترل کنند تا به عروق کلیه آسیب نرسد.
 
انتهای پیام//ج.ر
 

یکی از علل درد‌های ناحیه پهلو می‌تواند مشکلات کلیوی و مجاری ادراری باشد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.