![وقتی مهندسان ایرانی زیبایی خلق میکنند](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/28/20352809_212.png)
ستاری بر حمایت از کسب و کارهای استارتاپی و شرکتهای دانش بنیان استان برای توسعه بر اساس مزیتهای بومی خبر داد.
به گزارش حوزه فنآوریگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری در نشست ستاد فرماندهی شورای اقتصاد مقاومتی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به حمایتهای معاونت علمی و فناوری از رونق کسبوکارهای دانشبنیان و استارتاپی کهگیلویه و بویراحمد در راستای رونق زیست بوم کارآفرینی و نوآوری این استان اظهار کرد: حمایت از این زیستبوم بر اساس مزیتهای سرزمینی انجام میشود تا رونق تولید و تامین نیازهای فناورانه تحریمی، به عنوان اولویت مهم امسال اقتصاد دانشبنیان در مدار تحقق قرار گیرد.
وی به تجهیز و توسعه پارک علم و فناوری استان در راستای رونق کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپی اشاره کرد و گفت: از تجهیز پارک حمایت میکنیم، اما استان باید جایگاه و اهمیت نوآوری و پارک علم و فناوری را به درستی درک کند تا با عزم جدی، این زنجیره را حمایت کند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، بر حمایت از توسعه شتابدهندهها، شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری و مرکز رشد، در قالب اعطای تسهیلات از طریق صندوق پژوهش و فناوری تاکید کرد و گفت: شکل گیری صندوق پژوهش و فناوری استان یکی از پایههای جدی رونق زیستبوم دانش بنیان است و معاونت آمادگی دارد با حمایت مشترک از صندوق پژوهش و فناوری استانی، این حمایتها را در اختیار کسب و کارهای فناورانه استان بگذارد.
همچنین محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد با بیان این که رویکرد این دانشگاه، توسعه هوشمند منطقهای با بکارگیری همه امکانات بومی است، افزود: تلاش میکنیم در راستای توسعه نوآوری و فناوری، با همکاری معاونت علمی و فناوری؛ وزارت جهاد کشاورزی و بخشهای استانی توسعه حوزه گیاهان دارویی را به عنوان یکی از اولویتهای کهگیلویه و بویراحمد در دستور کار خود قرار دهیم.
طهرانچی افزود: دانشگاه آزاد با بیش از ۱۴۶ هزار تجهیز آزمایشگاهی یکی از ظرفیتهای توسعه فناوری است و نگاه به دانشگاه به عنوان یک بستر نوآوری جزو اولویتهای ماست و خودمان را در توسعه استان به خصوص مناطق کمتر برخوردار همراه صندوقهای پژوهش و فناوری به عنوان یک بازوی اساسی این حوزه میدانیم.
وی با اشاره به قرار گرفتن آموزش در خدمت توسعه بومی استان گفت: بر اساس این نگاه، سیاستهای آموزشی جدید را پیش میبریم و سرمایههای انسانی را به سوی حل نیازهای استان هدایت میکنیم. در حال تحول نظام آموزش هستیم، زیرا معتقدیم با نظام آموزشی فعلی دانش آموخته کشاورزی کمکی به حل مشکلات نمیکند.
محمدحسین عصاره دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به ظرفیت مطلوب کهگیلویه و بویر احمد در حوزه گیاهان دارویی و شرکتهای دانشبنیان توانمند مستقر در این استان افزود: استعداد فوق العادهای در بحث پوششهای گیاهی و گیاهان دارویی و صنعتی این استان وجود دارد که با دوری از کارهای مقطعی، به یک پیشرفت پایدار منجر خواهد شد.
عصاره ادامه داد: در راستای تعیین خط مشی مشخص و پیمودن گامهای واحد برای توسعه صنعت کشت و بهره برداری گیاهان دارویی در استان کهگیلویه و بویراحمد، از ۲ سال گذشته فرآیند تدوین نقشه راه گیاهان دارویی استان آغاز شد. با همکاری دانشگاهها اکنون این نقشه راه تدوین شده است و ضمن روشن ساختن افقهای فراروی صنعت گیاهان دارویی استان، میتواند در توسعه اشتغال و ارزش افزوده این حوزه کارساز باشد.
عصاره با تاکید بر این که باید در حوزه گیاهان دارویی، تفکر کشت و صنعتی وجود داشته باشد افزود: کشت به تنهایی کافی نیست و باید نظام کشت مبتنی بر قرارداد وجود داشته باشد. خوشبختانه چند شرکت دانش بنیان توانمند در این استان مستقرند که با پیشرفتهترین تجهیزات و صادراتی که دارند، میتوانند به شتابدهندههایی تبدیل شوند که خود، زمینه ساز رونق کسب و کارهای استارتاپی در این استان باشند.
انتهای پیام/