به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، محمدعلی شریکیان مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: به منظور افزایش بهره وری و بهبود کمی و کیفی محصول، با بهره گیری از دانش فنی مرکز تحقیقات کشاورزی، در سال گذشته دو هزار و ۱۰۰ اصله نهال گردوی پیوندی در استان تولید شده بود.
وی افزود: در سال جاری با پیوندک مورد نیاز ارقام تجاری نظیر چندلر، هارتلی، روند، فرنور، فرانکت، از باغهای مادری استان قزوین تأمین شده است.
شریکیان گفت: به منظور هم رسی، امکان برداشت مکانیزه، افزایش کمی و کیفی محصول، راه اندازی باغهای گردو با نهال گردوی پیوندی به طور جدی در دستور کار این مدیریت قرار دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: عملیات سرشاخه کاری ۱۵۰ درخت گردو در ۱۲ نقطه استان در چهار سال اخیر صورت گرفت.
شریکیان افزود: به منظور اصلاح باغهای درجه ۲ و احیا و جایگزینی باغهای درجه ۳ و بهبود کمی و کیفی، تولید و افزایش بهره وری عوامل تولید، کارگاههای آموزش سرشاخه کاری گردو برای کارشناسان، باغداران و تولید کنندگان نهال انجام شده است.
وی اظهار داشت: محصول گردو خشکبار و دارای شرایط نگهداری و فراوری است که ارزش اقتصادی خوبی برای باغداران استان دارد.
وی گفت: بیشتر باغهای گردوی استان با منشا بذری است که مشکلات عمدهای نظیر ناهمرسی گلها، سختی عملیات داشت و برداشت، نبود امکان برداشت مکانیزه و عملکرد پایین محصول را دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: توسعه ارقام تجاری گردو پیوندی سبب افزایش و بهبود کیفیت این محصول میشود و تاخیر در گل دهی و فرار از سرمای دیررس بهاره، هم رسی، امکان برداشت مکانیزه، افزایش کمی و کیفی تولید از مهمترین خصوصیات مطلوب باغهای ایجاد شده با نهال گردوی پیوندی است.
وی اظهار داشت: سطح زیر کشت گردو در این استان سه هزار و ۷۳ هکتار است که میانگین عملکرد نیز در واحد سطح دو تن است.
خراسان شمالی دارای ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان ۴۰ هزار باغ است که سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات باغی تولید میشود.
انتهای پیام/ط