محسن پاک آیین کارشناس ارشد مسائل بین الملل در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نشست بحرین گفت: نشست بحرین یک نشست تبلیغاتی- سیاسی است که با چند هدف دنبال می شود؛ نخست اینکه آمریکا تلاش دارد رژیم صهیونیستی را از انزوایی که امروز بر آن حاکم شده، خارج کند؛ مخصوصا در آستانه تشکیل کابینه دولت نتانیاهو سعی دارد تا اقداماتش کمکی باشد برای نخست وزیر رژیم صهیونیستی تا بتواند کابینه ضد فلسطینی تشکیل دهد تا بر رقبای داخلی خود غلبه کند که البته چنین امری محقق نشد.
وی در ادامه افزود: همچنین ترامپ برای رفع انزوای خودش در داخل آمریکا و خارج از آن در سطح بین المللی تلاش دارد اجلاسی برگزار کند تا به این شکل خود را در جهان مطرح کرده و ناکامیهایی که در رابطه با شکستش در مذاکره با کره شمالی یا تبعات خروج از برجام که دامنگیر کشورش شده را به نحوی تحت الشعاع قرار دهد.
دیپلمات پیشین کشورمان خاطرنشان کرد: آمریکاییها پس از اینکه بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام و سفارتشان را به این شهر منتقل کردند، کمکهای مالی خود را هم به گروههای فلسطینی و حتی حکومت خود گردان به رهبری محمود عباس را قطع کردند تا وی را برای پذیرش تصمیم آمریکا مبنی بر انتقال پایتخت رژیم صهیونیستی به بیت المقدس بپذیرد.
پاک آیین تصریح کرد: اکنون واشنگتن قصد دارد در منامه اجلاسی را برگزار کند و در آن برای حل مشکلات اقتصادی و معیشیتی مردم فلسطین مبالغ مالی جمع اوری کند.
کارشناس ارشد مسائل بین الملل در رابطه با محورهایی که قرار است در نشست بحرین مطرح شود، بیان کرد: در نشست بحرین به طور طبیعی برخی کشورهایی که دنباله رو آمرکیا و رژیم صهیونیستی هستند مانند عربستان، امارات و بحرین، به منظور جمع آوری کمک های مالی برای فلسطینیان شرکت خواهند کرد، تا مردم فلسطین و دولت خودمختار ترقیب شده و طرح معامله قرن را بپذیرند.
وی ادامه داد: البته تا کنون جزئیات طرح معامله قرن اعلام نشده است؛ به طور کلی گفته شده یک سری امتیازاتی را فلسطینیها به اسرائیل واگذار کنند تا رژیم صهیونیستی دولت مستقل فلسطین در کرانه باختری و غزه را به رسمیت بشناسد. درحالی که نتانیاهو نخست وزیر این رژیم نپذریفته و اعلام کرده که قصد دارد شهرکهای اسرائیلی را به کل اسرائیل ضمیمه کند.
پاک آیین در رابطه منفعتی که نسیب کشورهای حامی رژیم صهیونیستی و معامله قرن می شود،توضیح داد: کشورهایی که همسو با آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند به دنبال حل مسئله فلسطین در جهت منافع اسرائیل هستند. لذا نشست منامه هم در این راستا برگزار خواهد شد. یکی دیگر از اهداف این نشست، احیا و تطهیر حاکمیت بحرین است که امروزه به کشتار و شکنجه مردم و شیعیان خودش متهم است.
کارشناس ارشد مسائل بین الملل تاکید کرد: واقعیت این است که در طول ۵۰ سال اخیر طرحهای متعددی به نام صلح و با هدف سازش مطرح شده که به دلیل جانب داری آمریکا از رژیم صهیونیستی و نادیده گرفتن حقوق مردم فلسطین، طرحها شکست خورده اند. طرح معامله قرن هم به همین صورت محکوم به شکست است. خوشبختانه حماس٬ دولت خود مختار و سایر گروههای مجاهد در فلسطین مخالفت جدی خودشان را با نشست منامه و طرح معامله قرن اعلام کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: این یکپارچگی در نوع خود بی نظیره بوده و کشورهای مترقی جهان عرب، جمهوری اسلامی ایران٬ سوریه و ... مخالفتشان را با این طرح اعلام کرده اند و در واقع برخی از فشارهایی که اخیرا از سوی آمریکا بر ایران اعمال میشود برای آرام نگهداشتن ایران است که با این طرح مخالفت نکند. اما ما با هر طرحی که آزادی قدس را تحدید کند مخالف هستیم.
انتهای پیام/