![در برابر استفاده شبانهروزی نوجوانان از موبایل چه کنیم؟](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/18/20324023_435.jpg)
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روزهای پایانی ماه رمضان است و متخصصان میگویند در این روزهای آخر، روزهداران نباید به تغذیه و استراحتشان بیتوجهی کنند.
چرا که توان افراد در این روزها، کمتر از روزهای ابتدایی ماه رمضان است و گرسنگی و تشنگی، بیش از قبل آزارشان میدهد. پیش از این کوروش جعفریان، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص تغذیه و رژیمشناسی، نکتههایی درباره روزهای آخر ماه رمضان اعلام میکند:
هر چه به روزهای پایانی ماه رمضان نزدیک میشویم، گرسنگی و تشنگی در ساعتهای طولانی روز و بیخوابیهای متعدد در طول ماه رمضان بدن را ضعیفتر میکند.
بخش زیادی از سختی روزهداری در ماه رمضان، به دلیل تغییر عادتهاست و هر چند که در روزهای آخر، بدن با عادتهای جدید خو میگیرد و گرسنگی و تشنگی را راحتتر تحمل میکند، با این حال بدن دچار ضعف بیشتری میشود و ذخایر، کاهش پیدا میکند.
نکته دیگر، خواب روزهداران است، در فصل تابستان به دلیل کوتاه بودن شب، روزهدار مدت زمان کمتری فرصت استراحت و خوابیدن دارد و اغلب روزهداران با کمبود شدید خواب در این ماه مواجه میشوند. شاید فرد یکی دو هفتهای بتواند این کمخوابیها را تحمل کند، اما به روزهای پایانی که نزدیک میشود، بدن به دلیل فشار غذایی و کمخوابی نمیتواند این وضع را تحمل کند.
افرادی که بدن ضعیفتری دارند، در روزهای پایانی ماه رمضان از مولتی ویتامینها استفاده کنند. مولتیویتامین میتواند به آنها کمک کند تا روزهای آخر را راحتتر پشت سر بگذارند. این افراد سعی کنند روزی یک عدد مولتیویتامین مصرف کنند.
افراد اگر بعد از سحر نمیخوابند، بعد از سحری یا همراه با وعده سحری مولتی ویتامین را مصرف کنند، اما اگر بعد از سحر میخوابند، بعد از افطار مولتی ویتامین را استفاده کنند. مولتیویتامین روی کیفیت خواب اثر میگذارد، بنابراین توصیه میشود نزدیک به زمان خواب خورده نشود. این مولتیویتامینها میتواند ویتامینها و املاحی را که بدن در این مدت از دست میدهد، جبران کند.
افراد در روزهای پایانی بیشتر مراقب خورد و خوراکشان باشند. در ماه رمضان میوه و سبزی از رژیمغذایی بسیاری از افراد روزهدار حذف میشود و بیشتر قندها و شیرینیجات جایگزین آنها میشود. به دلیل افت قندی که بدن با آن مواجه میشود، ناخودآگاه تمایل بدن به مصرف مواد شیرین بیشتر میشود.
فعالیت بدنی در ماه رمضان به شدت توصیه میشود. اگر افراد در طول روز نمیتوانند ورزش کنند، شبها فعالیت بدنی داشته باشند چرا که بسیاری از افراد در این روزها، با تحلیل عضلانی روبهرو میشوند و حداقل یک ساعت ورزش و فعالیت بدنی در طول روز یا شب این تحلیل عضله را کاهش میدهد.
یک رژیم غذایی مناسب میتواند به افراد روزهدار تا حد زیادی کمک کند. در وعده افطار که درحال حاضر هم خیلی نزدیک به وعده شام است، میتوانند یک کاسه سوپ، آش، حلیم یا کمی نان و پنیر همراه میوه و سبزی مختصر مصرف کنند. حسن مصرف وعده افطار پیش از خوردن شام این است که افراد از افراط در خوردن جلوگیری میکنند و اشتهای کاذب در آنها از بین میرود و فرد متعادلتر غذا میخورد.
بعد از حدود یک ساعت از افطار، روزهداران میتوانند شام مختصری هم مصرف کنند. این شیوه در افراد لاغر که معمولا کماشتها هستند، باعث میشود بیشتر غذا بخورند.
خیلیها تصور میکنند با خوردن آب زیاد میتوانند مانع از عطش در طول روز شوند، اما واقعیت این نیست. آب و نوشیدنیها مفید هستند، اما مهمتر از این، میزان دریافت میوه و سبزیجات است.
افرادی که در طول شب ذخیره گلیکوژن بدن را به اندازه کافی پر میکنند، همزمان آب را هم در بدن ذخیره کرده، بنابراین به خاطر داشته باشید غلات کامل منابع خوبی برای کامل کردن ذخایر گلیکوژن است، چرا که به آهستگی قند را آزاد میکند و همزمان با آزاد شدن قند، آب هم به آن میچسبد و در کبد و عضلات ما به صورت گلیکوژن ذخیره شده و این ذخیرهای برای آب است که میتواند نیاز روزانه بدن به آب را تأمین کند.
منبع: روزنامه جام جم
انتهای پیام/