به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، صحبت بهرامینژاد عضو هیأت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی و فارغ التحصیل دوره دکتری از دانشگاه آدلاید استرالیا در سال ۱۳۸۶، در خصوص فعالیتهای پژوهشی انجام شده پیرامون "یولاف زراعی" اظهار داشت: پژوهش در مورد فعالیت بیولوژیکی متابولیتهای ثانویه یولاف زراعی را در طول دوره دکترا در دانشگاه آدلاید استرالیا انجام دادم، پس از بازگشت به ایران، موضوع تحقیق و ترویج گیاه زراعی یولاف در ایران را که کاملاً مورد غفلت قرار گرفته بود، در دستور کار قرار دادم.
وی در ادامه افزود: ابتدا تحقیقات جامعی در خصوص سازگاری ارقامی که با خود وارد کشور نمودم، در قالب ۱۷ پایان نامه دانشجویی در سطوح کارشناسی ارشد و دکترا آغاز کردم تا اینکه در سال ۱۳۹۲ پس از شش سال پژوهش، به منظور عملیاتی کردن نتایج تحقیقات و کاربردی کردن نتایج پایاننامه ها، تصمیم به تأسیس شرکت سهامی خاص به نام "کشت و صنعت سالم فرآور باختر"؛ تحت حمایت پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی، با حضور جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه رازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و تعدادی از دانش آموختههای دوره تحصیلات تکمیلی هر دو دانشگاه گرفتم. با تلاش فراوان اعضای هیأت مدیره این شرکت و پس از گذراندن مراحل مختلف اداری، ایده این شرکت (ماسک آرایشی بهداشتی) در تاریخ ۱۳۹۳/۱۱/۱۸ به عنوان ایده دانش بنیان توسط کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و مؤسسات دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری، مورد تأیید قرار گرفت.
بهرامینژاد در ادامه به أهم فعالیتهای انجام شده اشاره کرد و گفت: أخذ مجوزهای مختلف از سازمان صنعت، معدن و تجارت، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و سازمان جهاد کشاورزی، اخذ دو برند تجاری ژیندا و بخشاژین به ترتیب مربوط به فرآوردههای آرایشی- بهداشتی و غذایی شرکت، تولید و توزیع نان، آرد، بلغور، پرک و دانه سالم یولاف در سراسر کشور، تألیف کتابی با عنوان یولاف "گیاه زراعی- دارویی فراموش شده" توسط انتشارات دانشگاه رازی، اشتغال به کار هفت نفر بهطور مستقیم و دهها نفر بهطور مستقیم و ثبت و معرفی دو رقم یولاف در آیندهای نه چندان دور به نام اینجانب و دانشگاه رازی از جمله فعالیتهای انجام شده توسط اینجانب است.
بهرامینژاد، چاپ مقالات متعدد علمی پژوهشی مرتبط با موضوع در مجلات معتبر داخلی و خارجی، دانش آموختگی ۱۷ دانشجوی کارشناسی ارشد و یک دانشجوی دکتری، اجرای یک طرح تحقیقاتی داخلی، فرصت مطالعاتی خارج از کشور صرفاً مرتبط با موضوع یولاف در سالهای ۹۷-۱۳۹۶، بازدید از کارخانجات بزرگ فرآوری محصولات یولاف در استرالیا با ظرفیت یکصد هزار تن در سال، بازدید از بانک ژن استرالیا (AGG) و دریافت حدود ۴۰۰ رقم (جمعآوری شده از ۵۰ کشور مختلف دنیا) و انتقال آن به ایران را از دیگر فعالیتهای انجام شده برشمرد.
وی عضویت در کمیته بینالمللی یولاف را از اهم فعالیتها دانست و در اینباره توضیح داد: در سال ۲۰۱۸ به منظور ارتباطات بینالمللی، حضور در مجامع جهانی و دسترسی سریع و راحت به آخرین یافتههای تحقیقاتی در زمینه یولاف، تصمیم به درخواست عضویت در کمیته بینالمللی یولاف نمودم. با توجه به سوابق تحقیقاتی اینجانب به عنوان فردی که بیشترین تحقیقات در زمینه یولاف را داشتهام و با توجه به شناختی که از فعالیتهای تحقیقاتی اینجانب کسب کردند، با اخذ آرای اجماع نمایندگان ۲۶ کشور جهان، توانستم در تاریخ ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۸ به عنوان نماینده ایران به عضویت کمیته بینالمللی یولاف (IOC) نائل گردم.
بهرامینژاد تاکید کرد: ادامه عضویت در کمیته بینالمللی یولاف نیازمند حمایت مسئولین محترم وزارت علوم و فناوری و وزارت جهاد کشاورزی و دانشگاه رازی است که در صورت عدم حمایت (حضور در جلسات این کمیته که جلسه بعدی آن در اکتبر ٢٠٢٠ در پرت استرالیا است) به صورت اتوماتیک این عضویت لغو میگردد.
بهرامینژاد پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی، کنترل فشار خون، پیشگیری از سرطان کولون و سینه، کنترل چاقی، درمان بیماریهای پوستی، کمک به درمان پوکی استخوان، کنترل بیماری دیابت نوع دو و به عنوان غذایی برای بیماران سلیاکی را از ظرفیتهای بالقوه یولاف دانست و گفت: یولاف در حوزه کشاورزی به عنوان یک گیاه کنترل کننده بیماریهای خاکزاد گندم، افزایش دامنه گیاهان زراعی دیم، با توان بالای تولید علوفه خوش خوراک برای دام و نهایتاً به عنوان غذا در کمک به امنیت غذایی و... شناخته میشود.
بهرامینژاد در پایان افزود: با توجه به ژرمپلاسم غنی موجود در دانشگاه رازی و در صورت مساعدت مسئولین محترم، سعی بر این دارم که بتوانم قطب یولاف و بانک بذر یولاف را در دانشگاه رازی راه اندازی نمایم.
انتهای پیام/ز