به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان،عبداللهی مدیر کشاورزی و شیلات سازمان منطقه آزاد قشم گفت: از ابتدای امسال تا کنون، سه هزار و ۲۰۰ تُن ماهی خشک صادر شده است که نسبت به پارسال افزایش دارد.
عبداللهی افزود: برای خشک کردن ماهی زمینهای جانمایی شده به تعاونیهای صیادی واگذار میشود.
وی با بیان اینکه تعاونی مسئول ساماندهی اعضا هستند افزود: اولویت خشک کردن ماهی با روستاهای ساحلی است.
عبداللهی افزود: برای خشک کردن ماهی در روستاهای رَمکان، کاروان، توشه، گَوَرزین، تُنبان، دهخدا نیزیک زمین مشخص جانمایی شده تا با متمرکز شدن فعالیت ها، از بروز مشکلات بهداشتی، محیط زیستی جلوگیری شود.
مدیر کشاورزی و شیلات سازمان منطقه آزاد قشم افزود: از امروز به محمولههایی که تاییدیه لازم را از تعاونیهای خود تاییدیه بگیرندمجوز صادرات داده میشود.
بیشتر ماهی خشک از ساردین ماهیان و ماهی متو است و در کارخانههای پودر ماهی، غذای دام و طیور و کود برای کشاورزیها و باغها و موارد بهداشتی و آرایشی استفاده میشود.
حدود ۷۵ تا ۸۵ درصد ماهی آب است و در شرایط طبیعی در دمای حدود ۵ درجه یا بالاتر به سرعت مورد هجوم میکروارگانیسمها قرار میگیرد از این رو خشک کردن عاملی برای جلوگیری از فساد و پایداری محصول است.
خشک کردن ماهی باعث استحکام بافت گوشت ماهی میشود بطوری که در موقع پخت در حالت آویخته از هم جدا نمیشود.
انتهای پیام/ز