سیاره زهره یکی از شگفت‌انگیزترین سیارات منظومه شمسی است که یکی از جالب‌ترین مطالب در مورد آن مدت زمان روز و سال در این سیاره است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  زهره (ونوس) نام دومین سیاره از خورشید و برگرفته از نام خدای عشق و زیبایی روم باستان است. علت نامگذاری این سیاره، درخشان و زیباتر بودن آن نسبت به دیگر سیاراتی بود که ستاره‌شناسان باستان کشف کردند.

با

براساس گزارش «اسپیس»، از آ‌نجایی که زهره از نظر اندازه، جرم، چگالی، ترکیب و گرانش به زمین شباهت دارد، ستاره‌شناسان این سیاره را با عنوان "خواهرخوانده" زمین می‌شناسند، اما شباهت‌ها در همین موارد خلاصه می‌شود.

اگرچه زهره نزدیک‌ترین سیاره به خورشید نیست، اما جو متراکم آن گرما را به دام انداخته و باعث می‌شود تا به گرم‌ترین سیاره منظومه شمسی تبدیل شود؛ در نتیجه دمای زهره به ۸۷۰ درجه فارنهایت (۴۶۵ درجه سیلسیوس) می‌رسد. به همین علت کاوشگر‌های دانشمندان پس از فرود بر روی سطح زهره، تنها چند ساعت بیشتر دوام نمی‌آورند و به طور کامل از بین می‌روند.

طبق این گزارش، زهره سیاره‌ای با یک فضای جهنمی است که دارای ساختاری متشکل از ۹۶.۵ درصد کربن‌دی‌اکسید، ۳.۵ درصد نیتروژن و مقادیر جزئی از دی اکسید گوگرد، آرگون، آب، مونوکسید کربن، هلیوم و نئون است. فشار هوا در سطح این سیاره ۹۰ میلی بار بیشتر از فشار سطح دریا و به اندازه فشار آب در عمق یک کیلومتری اقیانوس است.

همچنین در طول تکامل زهره، اشعه ماوراءبنفش خورشید تمام آب سطح این سیاره را تبخیر کرده و هیچ آبی بر روی آن وجود ندارد؛ از همین رو سطح زهره بسیار خشک است. تقریبا دو سوم سطح این سیاره توسط دشت‌های مسطح و نرم و هزاران کوه آتشفشانی که هنوز فعال هستند، پوشیده شده است. از طرفی ۶ منطقه کوهستانی حدود یک سوم سطح زهره را تشکیل داده که یکی از محدوده‌های کوهستانی آن به نام «Maxwell»، حدود ۱۱.۳ کیلومتر ارتفاع و حدود ۸۷۰ کیلومتر وسعت دارد.

طبق این گزارش، از آنجایی که زهره به زمین نزدیک است، در آسمان شب، بعد از ماه نورانی‌ترین جرم آسمانی است.

با

روز و شب در ونوس

۲۴۳ روز زمینی طول می‌کشد تا زهره یکبار به دور خودش بچرخد. سرعت چرخش این سیاره نسبت به دیگر سیارات بسیار آهسته‌تر است، زیرا هسته فلزی آن نمی‌تواند میدان مغناطیسی مانند زمین را تولید کند.

همچنین، مدت زمانی که طول می‌کشد تا این سیاره یکبار به دور خورشید بچرخد (سال زهره) ۲۲۵ روز زمینی است؛ این بدان معنا است که مدت زمان یک روز در زهره طولانی‌تر از یک سال است.

طبق مدل‌های ناسا، ممکن است این سیاره در گذشته قابل سکونت بوده باشد.

ویژگی‌های مداری

اگر از بالا به زهره نگاه کنید، این سیاره در مداری برخلاف جهت دیگر سیارات به دور خود می‌چرخد؛ یعنی خورشید در زهره از غرب طلوع و از شرق غروب می‌کند، در حالی که در زمین خورشید از شرق طلوع و از غرب غروب می‌کند.

گفتنی است؛ میانگین فاصله زهره از خورشید ۱۰۸,۲۰۸,۹۳۰ کیلومتر و ۰.۷۲۳ برابر زمین است.

ساختار درونی سیاره

هسته زهره فلزی و حدود ۶ هزار کیلومتر وسعت دارد و گوشته آن نیز متشکل از سنگ‌های مذاب با ضخامت ۳ هزار کیلومتر است. همچنین پوسته این سیاره بیشتر از بازالت تشکیل شده و به طور میانگین ۱۰ تا ۲۰ کیلومتر ضخامت دارد.

با

آب و هوا

لایه فوقانی ابر‌های زهره هر ۴ روز زمینی یکبار با سرعت و انرژی زیادی در سراسر این سیاره حرکت می‌کنند. سرعت طوفان‌های این لایه معادل ۳۶۰ کیلومتر در ساعت است. البته جالب است بدانید که چرخش در اتمسفر زهره ۶۰ بار سریع‌تر از خود سیاره است به گونه‌ای که باد در سطح زهره تنها چند مایل در ساعت و بسیار آهسته است.

براساس این گزارش، فضاپیمای «ونوس اکسپرس» آژانس فضایی بین‌المللی در بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴ به طرز شگفت‌آوری شواهدی از رعد و برق را در سطح این سیاره کشف کرد. این رعد و برق‌ها منحصربفرد هستند، زیرا به جای ابر‌های آبی با ابر‌های اسیدسولفوریکی مرتبط بودند.

با

منبع: فارس

انتهای پیام/

در زهره یک روز، طولانی‌تر از یک سال است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.