به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، روز قدس با هدف یادآوری فلسطین به مردم جهان نام گذاری شده است که امسال هم زمان شد با اوج گرفتن بحث "معامله " قرن که طبق آن فلسطینیها نه تنها پس از استقلال نمیتوانند بیت المقدس را به عنوان پایتخت کشور خود داشته باشند، بلکه حق تشکیل ارتش را نداشته و باید در مقابل برای دفاع از تجاوز دشمت خارجی، به رژیم صهیونیستی پول پرداخت کنند.
حسن هانیزاده کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دلایل افزایش وحدت میان گروه های داخل فلسطین، گفت: در سالهای اخیر ملت فلسطین تمام راههای سیاسی مربوط به تشکیل دولت مستقل را گذرانده، مذاکرات میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی که از ١٩٩٣ در اسلو انجام شد، تا کنون پس از گذشت ٢۶ سال به بن بست رسیده است.
وی در ادامه افزود: ملت فلسطین و تشکیلات خودگردان پس از پیمان اسلو نتوانسته اند به هدف خود یعنی تشکیل حکومت مستقل دست بیابند؛ با وجود اینکه این حق برای فلسطین در قرارداد اسلو لحاظ شده بود، اما رژیم صهیونیستی مایل نبوده و نیست که ملت فلسطین دولت مستقل خود را تشکیل دهند و در این راستا همچنان به کار شکنی های خود ادامه می دهد؛ بعلاوه، آمریکا و قدرتهای بزرگ غربی نیز برای احقاق حق فلسطینیان کمکی نمیکنند.
هانی زاده با اشاره به این موضوع که تشکیلات خود گردان فلسطین زمانی با رژیم صهیونیستی مذاکره و پیمان اسلو را به امضا رسانده بود، توضیح داد: تشکیلات خودگردان که زمانی مسیر سازش و مذاکره را طی کرده بود، اکنون در کنار رزمندگان فلسطینی قرار گرفته و گروههای داخلی فلسطین بیش از پیش متحد شدهاند؛ زیرا رژیم خود گردان متوجه شده رژیم صهیونسیتی به هیچ وجه مایل به احقاق حق فلسطینیان نیست.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه مردم غزه در سالهای اخیر به حملات رژیم اسرائیل پاسخهای کوبندهای دادهاند، تصریح کرد: به نظر میرسد ملت فلسطین از کمک و اقدام موثر جامعه جهانی ناامید شده و توجه خود را برای تقابل با رژیم صهیونسیتی به ساز و کارهای بومی متمرکز کرده و شیوههای مبارزاتی در مدار توجه رزمندگان فلسطینی قرار گرفته است. به همین دلیل در حال حاضر وحدت ملت و رزمندگان فلسطینی و جریانهای سیاسی این کشور بیش از پیش پررنگ شدهاند.
وی در پایان تاکید کرد: آمریکا و عربستان درصدد عملیاتی کردن معامله قرن هستند که اجرای این طرح بسیار خطرناک خواهد بود، زیرا این طرح حق بازگشت فلسطینیان آواره را نادیده میگیرد؛ همچنین بیت المقدس را در اختیار رژیم صهیونسیتی قرار داده و ساکنین قدس شرقی را نیز اخراج میکنند. در صورت اجرایی شدن این طرح حکومت مستقل فلسطینی هرگز تشکیل نخواهد شد؛ این نکته شایان ذکر است که بیت المقدس و آرمانهای فلسطینی نه از سوی رژیم صهیونسیتی، بلکه از سوی کشورهایی، چون عربستان و امارات کشور تهدید میشوند.
انتهای پیام/