به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، منتصری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس گفت: استفاده از سیستمهای نوین پایش از جمله استفاده از پهپادها برای شناسایی نقاطی که در آنها حریق حادث شده و در راستای مدیریت زمانی اطفا و کاهش سطح حریق اراضی جنگلی ضروری است.
وی اظهارداشت: در صورت بروز آتش سوزی در سطح جنگلها، استفاده از پهپاد به عنوان بهترین و کاربردیترین ابزار شناسایی کانونهای گسترش آتش و مقابله و کنترل آن در نقاط کوهستانی و صعب العبور می تواند نقش موثری ایفا کند.
منتصری تصریح کرد: از ویژگیهای بارز استفاده از تکنولوژی پهپادی امکان هدایت سریع نیروهای اطفای حریق به نقاط دور، کنترل صحنه آتش و فرماندهی عملیات اطفای حریقهای گسترده و کسب اطلاعات دقیق و لحظه به لحظه از وسعت و موقعیت حریق و واکنش فوری نیروها در صحنه عملیات است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اشاره به توان و تجهیزات عملیاتی اکیپ پهپاد اطفای حریق در مواقع بروز آتش سوزی در سطح اراضی جنگلی و مرتعی استان اظهار داشت: در حال حاضر نقاط بحرانی و حساس در برخی شهرستانهای بحرانی برای آشنایی قبلی با منطقه و بررسی میزان ارتفاع موجود جهت پرواز مورد بازدید و شناسایی کارشناسان پهپاد قرار گرفته تا در صورت بروز حادثه بتوان از توان و امداد هوایی این مجموعه استفاده کرد.
منتصری با اشاره به استفاده از پهپاد در تمامی عملیاتهای اطفاء حریق بویژه در زمان بروز آتش سوزیهای گسترده در سطح جنگلهای استان افزود: با برنامه ریزیهای صورت گرفته با مدیریت پهپادهای استان این گروهها آمادگی خود را جهت همکاری و مساعدت با ادارات منابع طبیعی جهت کنترل و رصد عملیات اطفاء حریق اعلام کرده اند.
عرصههای منابع طبیعی استان فارس بیش از ١٠ میلیون هکتار است که از این میزان ۷ و ۳ دهم میلیون هکتار مرتع و بالغ بر ۲و ۲ دهم میلیون هکتار آن عرصههای جنگلی باگونههای ارزشمند بنه، بلوط، ارژن، بادام کوهی و کنار است.
انتهای پیام/م