به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای عالی آب با اشاره به مصوبه پیشین شورا مبنی بر اینکه رودخانه کارون باید تا پایان برنامه ششم توسعه به لحاظ کیفی ساماندهی شود، گفت: براساس این مصوبه قرار بود واحدهای صنعتی که موجب آلایندگی این رودخانه بودند روند کاری خود را اصلاح کنند.
وی با اشاره به اینکه هر چقدر دیرتر وضعیت رودخانه کارون را ساماندهی شود، شرایط سختتر میشود، اظهار داشت: وضعیت این رودخانه به گونهای است که گاهی آب آن برای مردم اهواز نیز قابل استفاده نیست و این یعنی استفاده از این آب برای مردم شهرهای اطراف غیرممکن خواهد بود.
معاون اول رئیس جمهور با قدردانی از وزارت نیرو در تدوین پیشنهاد نظام نامه کارگروههای احیای زاینده رود و ساماندهی کمی و کیفی کارون بزرگ، این پیشنهاد را سازنده ارزیابی کرد و گفت: لازم است در خصوص وظایف و ترکیب اعضای این کارگروهها در کمیسیون تخصصی شورای عالی آب بازنگری و اصلاحاتی انجام شود تا پس از تصویب نهایی ابلاغ گردد.
وی با اشاره به گزارش رییس سازمان هواشناسی کشور در خصوص میزان بارشهای امسال در جلسه تصریح کرد: برنامه ریزی برای مدیریت منابع آب کشور نیازمند پیش بینیهای دقیق و جامع است و لازم است اطلاعات کافی در خصوص احتمال ورود به دوره ترسالی و یا استمرار خشکسالی در اختیار داشته باشیم که این موضوع ضرورت جمع بندی نظرات و دیدگاههای کارشناسی و علمی را نیاز دارد.
در این جلسه که وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز حضور داشتند، رئیس سازمان هواشناسی کشور گزارشی از تحلیل بارش و دمای هوای کشور از ابتدای مهر تا ۴ خرداد ۹۸ ارائه کرد و به تشریح پیش بینی بارشها و دمای کشور برای سه ماه آینده پرداخت.
وی با اشاره به افزایش صددرصدی میزان بارشها در سال آبی جاری گفت: خوشبختانه بارشهای اخیر باعث شد که کمبود بارشهای مربوط به سالهای پس از سال ۹۵ جبران شود.
در ادامه این جلسه نماینده وزارت نیرو گزارشی از ساختار پیشنهادی و نظامنامه کارگروههای احیای زاینده رود و ساماندهی کمی و کیفی کارون بزرگ ارائه کرد و به تشریح چشم انداز، اهداف، اصول، ساختار و شرح وظایف این نظامنامه پرداخت.
در این جلسه پس از بحث و تبادل نظر درباره ساختار پیشنهادی نظامنامه کارگروههای احیای زاینده رود و ساماندهی کمی و کیفی کارون بزرگ، اصل این پیشنهاد به تایید شورای عالی آب رسید و مقرر شد در کارگروه تخصصی این شورا شرح وظایف و ترکیب اعضای این کارگروهها مورد بررسی قرار گرفته و تعدادی از کارشناسان و صاحب نظران دانشگاهی نیز به اعضای این کارگروهها اضافه شوند.
انتهای پیام/