یک متخصص گوارش گفت: عوامل موثر بر بروز سرطان پانکراس شناخته شده نیستند و نتایج مطالعات در این حوزه همخوانی ندارند.

علامه متخصص گوارش در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار درباره سرطان لوزالمعده (پانکراس) کرد: نقش عمده غده لوزالمعده هضم و جذب مواد غذایی در دستگاه گوارش است و مهم‌ترین هورمونی که ترشح می‌کند، انسولین نام دارد، اگر لوزالمعده آسیب ببیند فرد دچار دیابت می‌شود.

سرطان پانکراس در کمین چه کسانی است؟ +اقدامات درمانی اولیه

وی درباره عوامل خطرساز پانکراس گفت: مصرف سیگار می‌تواند حدود ۲۰ الی ۲۵ درصد خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش دهد زیرا سیگار کشیدن شایع‌ترین عامل خطرساز محیطی برای این بیماری است. عوامل دیگر موثر بر بروز این سرطان چندان شناخته نشده‌اند و نتایج مطالعات مختلف در این حوزه با یکدیگر همخوانی ندارند؛ اما پانکراتیت مزمن و دیابت به عنوان عامل خطرساز شناخته شده‌اند.


بیشتر بخوانید: سرطان پانکراس چیست؟


علائم بروز پانکراتیت حاد

علامه در ادامه افزود: درد شکم یکی از علامت‌های اصلی پانکراتیت حاد است، این درد ممکن است از یک ناراحتی خفیف و قابل تحمل تا زجر شدید، مداوم و ناتوان کننده، متغیر باشد. به طور مشخص این درد که  ثابت و خسته کننده است در اپی گاستر و ناحیه دور نافی قرار دارد و اغلب به پشت سینه، پهلو‌ها و قسمت تحتانی شکم منتشر می‌شود؛ این درد غالباً هنگامی که بیمار تاقباز است شدیدترمی شود و بیماران اغلب با نشستن به گونه‌ای که به جلو خم شده و زانو‌ها به شکم چسبیده باشند تسکین پیدا می‌کنند. تهوع استفراغ و انسداد شکمی ناشی از کاهش تحرک معده و روده‌ها و پریتونیت شیمیایی نیز از علایم شایع این بیماری است.

وی گفت: در معاینه‌های فیزیکی بیمار غالبا مضطرب و نگران به نظر می‌رسد، در این مواقع تب خفیف و کاهش فشارخون نسبتاً شایع است. شوک در این بیماری امری نامعمول بوده و ممکن است، ایجاد شود.

سرطان پانکراس در کمین چه کسانی است؟ +اقدامات درمانی اولیه

در ادامه این متخصص گفت: با توجه به حساسیت پانکراس باید به محض ایجاد درد شدید در شکم یا پشت، فورا به پزشک مراجعه شود، پزشک در مراحل ابتدایی درمان اقداماتی از جمله تجویز دارو‌های مسکن برای کاهش درد، مایعات و کلوئید‌های درون سیاهرگی برای حفظ حجم طبیعی مایعات درون رگی در نظر می‌گیرد، در این مدت  تغذیه باید از راه دهان انجام شود اما اگر بیمار نتوانست این روش را تحمل کند باید تغذیه روده‌ای را مدنظر گرفت، با این روش از جا به جایی باکتری‌ها پیشگیری می‌شود،  البته وجود نشانه‌هایی از جمله افزایش غلظت خون، نارسایی کلیه ارتباطی به پانکراتیت حاد یا همان سرطان لوزالمعده ندارد؛ ارزیابی اولیه شدت پانکراتیت حاد برای درمان بسیار حیاتی و پایه و اساس طبقه بندی شدت و عوارض آن متفاوت است. بروز این بیماری اغلب محدود شونده است و بدون نیاز به روش‌های خاص درمانی در مدت ۳ تا ۷ روز پس از شروع درمان فروکش می‌کند.


بیشتر بخوانید: مهم‌ترین عامل سرطان پانکراس کشف شد 


وی درباره درمان پانکراس گفت: سرطان لوزالمعده سرطانی بدخیم  است و پیش آگاهی بدی دارد، سیر و گسترش آن سریع است و طول عمر فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اگر از لحاظ ژنتیکی در یک خانواده شیوع داشته باشد حتما یکی از آن اعضا به این سرطان مبتلا می‌شود، اگر زود تشخیص داده شود تا حدی قابل درمان است، اما به دلیل بدخیم بودن آن کمتر درمان می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار