به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشستی که صبح امروز در ساختمان این دانشگاه و با موضوع بسیج ملی کنترل فشار خون برگزار شد، اظهار کرد: طرح بسیج ملی کنترل فشار خون از ۲۷اردیبهشت تا ۱۷ تیرماه اجرا خواهد شد و جمعیتی بالغ بر پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را از طریق این دانشگاه تحت پوشش قرار خواهد داد.
وی با اشاره به کمپینهای دیگری که در وزارت بهداشت برای سالهای آینده پیش بینی شده است، بیان کرد: کمپینها فرصت مناسبی برای دست اندرکاران نظامت سلامت است تا در زمان اجرا و به بهانه این موضوع در کنار هم فعالیت کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: فشارخون عامل بروز بیماریهایی مانند مشکلات قلبی و مغزی، نارسایی کلیوی و غیره است؛ در جامعه ما هم تعداد زیادی از افراد به این بیماری مبتلا هستند یا در خطر مواجهه با آن قرار دارند، اما با توجه به آن که بیماری فشار خون فاقد علامت است از آن مطلع نمیشوند و به همین دلیل ان را به عنوان قاتل خاموش میشناسیم.
کوهپایه زاده گفت: امیدواریم این کمپین ملی به خوبی اجرا شود؛ جمعیتی بالغ بر ۲۰ میلیون نفر باید در سطح کشور غربالگری شوند که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در محدوده فعالیت این دانشگاه در این طرح سنجش میشوند.
وی بیان کرد: مردم در زمان اجرای طرح ملی کنترل فشار خون هیچ هزینهای پرداخت نخواهند کرد. در اجرای این طرح ۳۱۳ پایگاه، بیمارستانهای دولتی و خصوصی مرتبط با دانشگاه و ایستگاههای موقت ایجاد شده در فروشگاهها و محلهای پر رفت و آمد مردم کار کنترل فشار خون را انجام خواهند داد.
کوهپایه زاده درباره هزینههای اجرای این طرح اظهار کرد: وزارت بهداشت بودجه مشخصی برای اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در نظر گرفته است که با توجه به جمعیت تحت پوشش بین دانشگاههای علوم پزشکی تقسیم میشود. دانشگاه علوم پزشکی ایران هم به عنوان یکی از دانشگاههای اصلی کشور و با توجه به جمعیت بزرگی که در بر میگیرد بخشی از این بودجه را دریافت میکند.
وی ادامه داد: توجه داشته باشید که اجرای این طرح از نظر هزینه اثربخشی بسیار موثر است به طوریکه هر هزینهای در موضوع فشار خون پرداخت شود بدون شک پرفایده بوده و میتواند از هزینههای آتی جلوگیری کند و بدون شک اجرای طرحی با این عظمت میلیاردها هزینه به وزارت بهداشت تحمیل خواهد کرد، اما چندین برابر هزینه منافع سلامت را برای کشور به همراه خواهد داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر نیاز فعالیت پویشهای مشابه بسیج ملی کنترل فشار خون در زمینههایی مثل چاقی تصریح کرد: ارزش سلامت مردم جامعه کشورمان با ریال قابل مقایسه نیست، اما اینطور تصور کنید که یک بیمار سکته مغزی که بر اثر این بیماری فعالیت نیمی از بدن خود را از دست میدهد هزینه و بار اجتماعی زیادی برای کشور به همراه دارد پس باید بیشتر به بحث پیشگیری بپردازیم، بدون شک اگر اجرای این طرح باعث پیشگیری از بروز اختلال در یک فرد هم شود بار زیادی از هزینههای درمانی کشور کم میکند.
انتهای پیام/