به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، خانمها در دوران بارداری دچار نگرانی و اضطراب هستند، اما باید به خاطر داشته باشند که ۹ ماه پس از این دوره به شرایط عادی باز میگردند؛ ممکن است در طول دوران بارداری علائمی ماند تشنگی، گرسنگی و خستگی مادر باردار را آزار دهد.
بهطور معمول پزشک یا ماما به مادران باردار توصیه میکند به صدای بدن گوش دهد و در این بین مدیتیشن یکی از راههایی است که میتواند با شنیدن صدای بدن مادران باردار را سر حال کرده و تا حدی آنها را به روزهای عادی زندگی بازگرداند.
مدیتیشن چیست؟
مدیتیشن دورهای آرام برای نفس کشیدن و ارتباط برقرار کردن است که طی آن فرد ذهن خود را از افکار متعدد پاک میکند؛ برخی معتقدند با مدیتیشن به آرامش درونی و تمرکز دست پیدا میکنند، از این رو مدیتیشن برخی از افراد به عنوان تمرینی ساده است که بهصورت ویژه با تمرکز عمیق و تمرکز بر بدن ارتباط دارد.
فواید مدیتیشن چیست؟
از دیگر مزایای مدیتیشن میتوان به مواردی مانند بهبود خواب، ارتباط برقرار کردن هر چه بیشتر با تغییر و تحولات در درون هر فرد، کاهش استرس، آرامش ذهنی، کاهش تنشها، کاهش خطر ابتلا به افسردگی بعد از زایمان در خانمهای باردار و آماده سازی بدن برای فعالیت مثبت اشاره کرد. پزشکان و پژوهشگران مزایای مدیتیشن را در خانمهای باردار مورد مطالعه قرار داده و بر طبق آن دریافتند مدیتیشن میتواند به مادران باردار در دوران بارداری و به ویژه در زمان زایمان کمک کند.
مادرانی که استرس بالایی در این دوران دارند به احتمال زیاد نوزادان زودرس یا با وزن کم به دنیا خواهند آورد.
استرس مادر در رشد جنین تاثیرگذار است و مطالعات نشان میدهد که تاثیرات شناختی، فیزیکی و عاطفی در دوران خردسالی و کودکی فرد دارد همه این دلایل به ضرورت اختصاص زمانی برای مدیتیشن تاکید دارد.
تاثیر یوگا در دوران بارداری چیست؟
مطالعاتی در یکی از مجلههای معتبر علمی نشان میدهد خانمهایی که در دوران بارداری یوگا تمرین میکنند به طور موثری کاهش استرس را تجربه میکنند خانمهایی که در سه ماهه دوم بارداری یوگا انجام میدهند در سه ماهه سوم بارداری درد کمتری را میکشند.
انتهای پیام/