طهرانچی با بیان اینکه تحول فرهنگی در جامعه مورد تاکید است، گفت: نظام جمهوری اسلامی بر پایه همین این مهم پایدار مانده است.

تاکید بر کرامت انسانی در دانشگاه آزاد/ تحول فرهنگی جمهوی اسلامی ایران را پایدار کردبه گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم تقدیر از ایثارگران و خانواده‌های شاهد این دانشگاه که به مناسبت سالروز آزادی خرمشهر ظهر امروز در سازمان مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن است و خداوند قرآن را برای هدایت بشر نازل کرد، اگر بخواهیم محصول قرآن و تربیت قرآنی را مثال بزنیم، بی‌شک امیرالمؤمنین (ع) به عنوان میوه این درخت و یک انسان کامل مطرح خواهد بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه یک دین خاتم دارای دو جلوه انسان کامل و جامعه‌ای کامل است، گفت: انسان کامل در وجود مبارک أمیرالمؤمنین علی علیه السلام تجلی یافت، اما بشر خودش را از حکومت یک انسان کامل محروم کرد و به یک وادی انتظار منتقل شد.

تحول فرهنگی و فکری جامعه نظام جمهوری اسلامی ایران را پایدار کرد

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با تأکید بر اینکه ایثار یک فرهنگ و تحول فرهنگی است، گفت: امری که نظام جمهوری اسلامی ایران را پایدار کرد، تحول فرهنگی و فکری جامعه بود و اینکه ایثار به عنوان یک ارزش مطرح شد.

طهرانچی با بیان اینکه با نفس مسیحایی امام خمینی (ره) در آغاز انقلاب یک تغییر فرهنگی رخ داد، گفت: با این تغییر فرهنگ دیگر جان و مال مردم در مقابل اسلام و انقلاب ارزشی نداشت و این معنی ایثار بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه تحول فرهنگی دارای ۶ مرحله است، گفت: جریان سازی، گفتمان‌سازی، شبکه‌سازی، نمادسازی، نهادسازی و رفتارسازی، ۶ مرحله است که باید به آن‌ها توجه و دقت لازم داشت؛ در بخش جریان‌سازی باید توجه داشته باشیم که باید یک جریان فکری صورت گیرد تا ارزش‌ها حاکم شود. ایثار یکی از حوزه‌های تحول فرهنگی است.

وی ادامه داد: پس از آن گفتمان‌سازی مرحله اصلی است و نباید اجازه داد که گفتمان رفاه به گفتمان ایثار مقدم شود، چرا که امروز بروز و ظهور برخی آقازاده‌ها در دادگاه به علت مفاسد اقتصادی، نشان از رقابت گفتمان رفاه به گفتمان ایثار دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مرحله بعدی در ایثار شبکه‌سازی است، گفت: باید یک شبکه از ایثارگران به عنوان «بدهکاران نظام» ایجاد شود تا فرهنگ ایثار پایدار شود.

قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی نمونه یک سازمان ایثارگر است

وی مرحله نمادسازی را مرحله بعدی ایثار دانست و گفت: خرمشهر یک نماد است و اگر این نماد‌ها در جامعه وجود نداشته باشند، ایثار نیز وجود نخواهد داشت. نیازمند ساختن نماد‌هایی مانند شهید حججی، شهید فهمیده و غیره در جامعه هستیم تا بتوانیم انقلاب را حفظ کنیم؛ مرحله نهادسازی مرحله بعدی ایثار است؛ باید در این زمینه سازمان‌های ایثارگر خلق شود و نمونه این سازمان‌های ایثارگر راه‌اندازی قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی است.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به فعالیت‌های قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بحمدالله در این قرارگاه و برای حل مشکلات سیل در کشور، بدنه دانشگاه آزاد اسلامی پای کار آمد و نشان داد نهاد دانشگاه می‌تواند در رابطه با جامعه، یک نهادسازی و فرهنگ‌سازی صورت دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: مگر می‌شود ایثارگری را به عنوان یک مؤلفه تربیت نیروی انسانی جوان مطرح کرد، اما برای آن نهادی ایجاد نکرد. این موضوع اهمیت نهادسازی را دوچندان می‌کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اردو‌های جهادی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در این اردو‌ها که دانشجویان در صحنه ایثار، مبانی درس را فرا می‌گیرند، برخی خرده می‌گیرند که این کار درست نیست و نباید کلاس درس در این محیط‌ها برگزار کرد، اما اعتقاد داریم دانشجویی که ایثار را نبیند و آن را به عنوان یک ارزش وجودی درک نکند، نمی‌تواند به عنوان فارغ‌التحصیل مکتب انقلاب باشد.

نمی‌توان جزو شبکه ایثار بود، اما به گفتمان و رفتار‌های آن توجهی نداشت

وی ادامه داد: رفتار‌سازی آخرین مرحله ایثار است. این مرحله یعنی رفتار جامعه، رفتار ایثارگرانه باشد؛ رفتار ایثارگرانه برای ما یادآور خرمشهر، مکتب عاشورا، اهل بیت و امیرالمؤمنین (ع) است.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه بیان کرد: نمی‌توانیم جزو شبکه‌ای ایثار باشیم، اما به جریان‌سازی، گفتمان، نهادها، نماد‌ها و رفتار‌های آن پایبند نباشیم. ایثار در واقع نگاه به جلوست. در ایثار کسی به خود نگاه نمی‌کند و هر چه که را دارد در طبق اخلاص می‌گذارد.

طهرانچی با بیان اینکه ما در جامعه راه سختی در پیش داریم، چرا که خرمشهر‌ها پیش روی ماست، گفت: امروز دشمن با همه توان می‌خواهد مردم را از فرهنگ ایثار خسته کند.

جریان ایثار با انقلاب اسلامی هویت پیدا کرده است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه جریان ایثار با انقلاب اسلامی هویت یافته است، گفت: این جریان به گفتمان تبدیل شد و با شبکه‌سازی، نمادسازی، نهادسازی و رفتارسازی کاری کرد که امروز در مدافعان حرم جلوه‌گر است؛ نیز به ایثارگر بودن خود بسیار افتخار می‌کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه در این دانشگاه سستی جایی ندارد، گفت: با کسی تعارف نداریم، در این دانشگاه با سرعت و تلاش همه جانبه به پیش می‌رویم و کسی که نتواند همراه ما باشد، از مسیر عقب مانده و خارج می‌شود.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اهمیت کرامت انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برای ما کرامت انسانی و کسانی که دل در گرو فعالیت‌ها و اقدامات خود در این دانشگاه دارند، بسیار مهم است. به جرأت تأکید می‌کنم که در دانشگاه آزاد اسلامی به سمت حفظ کرامت همکاران، شفافیت مالی و انضباط مالی در واحد‌ها حرکت می‌کنیم و این ارزش‌ها را حاکم خواهیم کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: به سمتی خواهیم رفت که دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه تراز انقلاب اسلامی باشد تا موفقیت ما لبخند را بر چهره نایب امام زمان (عج) مقام معظم رهبری بیاورد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان با بیان اینکه وظیفه دانشگاه ایجاد یک نظام تعلیم و تربیت است، گفت: اجازه نخواهیم داد به کانون مقدس علم و دانش و تربیت علمی خدشه‌ای وارد شود.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۶ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
من کارمند دانشگاه آزاد با دوملیون حقوق شرمنده زن و بچه ام هستم و از دانشجویان استقراض میکنم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
من از دانشگاه ازاد خوشم نمياد
آخرین اخبار