به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در ابتدا با اشاره به تصویب لایحه مالیات بر ارزش افزوده، گفت: لایحه مالیات بر ارزش افزوده چندی پیش در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است؛ آنچه که پیش بینی شده در صورت تصویب این لایحه با روح قانون اساسی و آنچه که با اختیارات شورا در قانون آمده است مغایرت دارد.
سخنگوی شورای شهر تهران افزود: ذکر این نکته ضروریست که با تصویب این لایحه اختیارات شوراها محدود میشود و در نهایت منجر به کوچکسازی شورا میشود.
وی افزود: پیشبینی کارشناسان این است که با تصویب این لایحه احتمال کاهش درآمد شهرداریها تا ۶۰ درصد وجود دارد و یکی از علتهای این کاهش درآمد این است که عوارض شهری تجمیع میشود.
اعطا ادامه داد: مغایرتهای دیگری با تصویب این لایحه به وجود میآید و آن این است که وصول درآمد شهرداری از محل وصول عوارض پایدار است که با تصویب این لایحه این وصول عوارض نیست دچار تغییر و کاهش میشود.
سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: با تصویب این لایحه به طور حتم شورا تضعیف میشود و اختیارات این نهاد کاهش پیدا میکند.
شایان ذکر است؛ شورای شهر تهران مصمم است با رایزنیهای لازم برخی از مفاد این لایحه را دستخوش تغییر کند.
وی با اشاره به مسئله شورایاریها، گفت: این روزها درگیر موضوع شورایاریها هستیم.
اعطا ادامه داد: اصلاح آییننامه برگزاری شورایاریها به زودی در دستور کار شورای شهر تهران موضوع قرار خواهد گرفت.
سخنگوی شورای شهر تهران تصریح کرد: پیش از ورود مجدد آیین نامه انتخابات شورایاریها اصلاح و تجمیع نظر بر روی برخی مفاد آن لازم و ضروریست.
وی تشریح کرد: در انتخابات شورایاریها تنگناهای قانونی وجود داشت که شورای شهر پنجم مصمم است این کار انجام شود و رایزنیها در خصوص برگزاری انتخابات شورایاریها مصمم است.
اعطا تأکید کرد: بسیاری از افراد میگفتند شورای پنجم ارادهای برای برگزاری انتخابات شورایاریها ندارد، اما امروز شورای شهر مصمم است انتخابات شورایاریها در زمان مقرر انجام شود.
سخنگوی شورای شهر تهران در رابطه با برنامه ۵ ساله سوم توسعه، گفت: در ماده ۹۴ برنامه ۵ ساله سوم توسعه شهر تهران شهرداری موظف است اقدامات و برنامه اجرایی و نحوه تأمین منابع را تا پایان اردیبهشت ماه ۹۸ برای تصویب به شورای شهر تهران ارائه کند.
وی ادامه داد: این سند برنامهای است بر اساس ماده ۹۵ که شهرداری موظف است با تأیید چشمانداز مأموریت و چشمانداز سند توسعه برنامه را بر اساس برنامه اجرایی و نحوه تأمین و تجهیز منابع مورد نیاز حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه تهیه و به شورا ارائه کند.
اعطا بیان کرد: ما تا پایان ۵ سال بر اساس یک سری شاخصهای اندازهگیری نشان میدهیم که چه میزان برنامههای پیشبینی شده تحقق پیدا کرده است.
طبق این برنامه شهرداری تهران موظف است که اولویتهای اجرایی در سطح شهرها را بررسی کند و به طور مشخص طرحهای دارای اولویت را به شورای شهر تهران معرفی کند تا منابع و محل تأمین مالی آن مشخص شود.
سخنگوی شورای شهر تهران تأکید کرد: این موارد باید به صورت تفکیکی از سوی شورای شهر تهران ارائه شود که با پیگیریهای انجام شده تا امروز این طرح از سوی شهرداری تهران تهیه نشده است و طبق قولهایی که داده شده است شهرداری تا خرداد ماه طرح تفکیکی مدیریت خود را به شورای شهر تهران ارائه میکند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا برخی از مدیران شهرداری مناطق برخی تخلفات فاحش را از خود نشان میدهند و در برابر نص قانون مقاومت میکنند، گفت: در دوره پنجم شورای شهر تهران ما توانستیم برخی ضوابط را تغییر دهیم که اگر در حوزهای تخلف صورت گرفت آن تخلف محرض شود.
اعطا ادامه داد: شورای شهر تهران هم بر این امر تأکید دارد که تخلفات در شهرداری تهران باید پیگیری و رسیدگی شود و به طور کلی در این موارد ابزار و اختیاراتی وجود دارد که شورا میتواند نظارت و اختیارات خود را دو چندان کند.
سخنگوی شورای شهر تهران تأکید کرد:، اما باید به این نکته توجه کرد که در بحث نظارت توانایی ما محدود است و ما نمیتوانیم به علت محدودیت نیرو تمام موارد را پیگیری کنیم، اما نکتهای که قابل پیگیری است این است که ما در شهرداری تهران و شورای شهر کلیه تخلفاتی که ممکن است در شهرداری مناطق اتفاق بیفتد بر روی سایت و سامانههای مشخص برای عموم افراد جامعه بیان کنیم و بگوییم در چه صورت تخلف صورت میگیرد.
وی افزود: ذکر این نکته ضروریست که معرفی تخلفات به شهروندان تنها راه چاره نیست و باید راه مقابله قانونی با آن و حقوق مردم نیز در آن سایت در اختیار عموم قرار بگیرد تا شهروندان بتوانند مورد به مورد آنها را پیگیری و در اختیار شهرداری قرار دهند.
اعطا اظهار کرد: شورای شهر تهران هم بر این نکته واقف است که در شهرداری مناطق تخلفاتی صورت میگیرد و به دنبال روشن سازی و شفاف کردن انواع تخلفات باشند.
سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: تخلفات صورت گرفته در بدنه شهرداری تهران نیست و نباید تخلفات موردی را به بدنه شهرداری مرتبط کرد.
وی اضافه کرد: طبیعی است در شهرداری تهران با این بدنه عریض و طویل به تنهایی نمیتواند تمام مشکلات شهرداریها را بررسی کند و از این رو نیاز به کمک و یاری شهروندان داریم که تلاش ما این است که در گام اول موارد را اصلاح کنیم، در گام دوم نظارت خود را بیشتر کنیم و در گام سوم نظارت خود را تقویت بخشیم.
اعطا در واکنش به توئیت اخیر خود در فضای مجازی، گفت: متنی که من در فضای مجازی منتشر کردم محدود به مناطقی بود که به صورت محدود تخلفات در آن صورت میگرفت و اعتقاد من این بود چرا باید در برخی از موارد شهرداری تهران اولویتبندی کند که چه موضوع شهروندان دارای اهمیت است و کدام یک از موارد از اهمیت کمتری برخوردار است ما به عنوان شورای شهر تهران موظفیم شهرداری مناطق تهران را موظف کنیم که در رابطه از برخورد سلیقهای با مشکلات مردم دست بردارد و در بررسی پروندهها اهم و فالاهم نداشته باشد.
سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا انتصابات اخیر شهرداری تهران بر اساس اصول و ضوابط بوده است یا خیر؟ گفت: هفته گذشته با شهردار تهران جلسهای داشتیم و در رابطه با این موضوع که چرا مدیران شهرداری با حکم سرپرستی مشغول به کار هستند صحبت کردیم و به شهردار تهران اعلام کردیم که حکم سرپرستی مدیر تصمیمگیر را مجاب نمیکند که برای مدیریت شهری دل بسوزاند و علت آن هم این است که ثباتی را در میز مدیریت خود نمیبیند.
وی ادامه داد: این موضوع از شهردار تهران خواسته شد که تا حد امکان از انتصاب سرپرستها جلوگیری شود و احکام به صورت قطعی زده شود که نزدیک به ۱۰ روز پیش جلسهای با شهردار تهران در این خصوص داشتیم و شهردار تهران اعلام کرد انتصابات ما به صورت قطعی بوده و حکم سرپرستی صادر نشده است و این نکته، نکته مثبتی است که احکام سرپرستی در شهرداری تهران کاهش پیدا میکند و انتصابات به صورت رسمی و قطعی انجام میشود و این نکته که در ۲ هفته گذشته تعداد این انتصابات افزایش پیدا کرده است نشانه مثبتی از این است که ما به ثبات مدیریت نزدیک شدهایم.
اعطا در رابطه با احیا و نوسازی بافتهای فرسوده گفت: در سالهای اخیر اتفاقات خوبی در نوسازی بافتهای فرسوده افتاده است که از سال قبل پیگیریها جدیتر شده است.
سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: تفاهمنامه مشترکی اخیراً بین وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران در راستای تحقق سیاست کلی اقتصاد مقاومتی و سیاست کلی نظام با استفاده از تمام ظرفیتها به امضا رسیده است.
وی ادامه داد: برای احیا و نوسازی بافت فرسوده محله سیروس در منطقه ۱۲ به عنوان محله هدف تعیین شده است که نزدیک به ۴ و نیم هکتار محیط مساحت این احیا و نوسازی است.
اعطا تشریح کرد: در بحث نوسازی، توسعهگر و بخش خصوصی هم انتخاب شده و ورود بخش خصوصی برای نوسازی قطعی است و طرفین متعهد شدند ۷۰ درصد اعتبارات رو بنا و زیر بنا و سرانه مورد نیاز را فراهم کنند و شهرداری تهران هم برای صدور پرونده خارج از نوبت و تأمین ۳۰ درصد دیگر منابع اقدام کند.
سخنگوی شورای شهر تهران تصریح کرد: ایجاد هماهنگی لازم برای اجرای نوسازی بر عهده شهرداری تهران است و این تفاهمنامهای که به امضا رسیده است در بازه زمانی ۵ ساله در تاریخ ۲۸ اردیبهشت به امضا رسید.
وی ادامه داد: این اقدام یک محرک جدی برای احیا و نوسازی بافتهای فرسوده است و ما در شورای شهر تهران نیز در قالب احکامی متفاوت در نوسازی اقدام میکنیم و شرح وظایف شهرداری تهران را در این باره مشخص میکنیم.
اعطا در خصوص دادن اختیارات به شهربانان و حریم بانان، گفت: در این خصوص با شهردار تهران جلساتی داشتیم و شهردار تهران توضیحاتی را ارائه کرد و در ادامه به دنبال برگزاری جلسات هماندیشی هستیم تا بتوانیم به یک جمعبندی مناسب در این خصوص برسیم.
سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: یکی از دلایلی که شهرداری تهران این اقدام را انجام داده است بحث تخلفات سازمانی بود و آن دسته از مواردی که شهربان باید دنبال کند حقوق مدنی جامعه است که باید در اختیار شهرداری باشد.
وی تصریح کرد: شهرداری تهران اعلام کرد بخشنامهای از وزارت کشور آمده است که باید این اقدام صورت میگرفت و ما در شورای شهر تهران به دنبال جمعبندی تمام جوانب کار هستیم تا ببینیم این اقدام شهرداری در حوزه اختیارات و وظایف قانونی که وزارت کشور به آنها ابلاغ کرده میباشد یا خیر.
اعطا تأکید کرد: اگر اعضای شورای شهر نسبت به توضیحات به جمعبندی لازم نرسید از شهردار تهران میخواهم نسبت به اصلاح این قانون و بازگرداندن اختیارات محوله اقدام لازم را در زمان مقتضی انجام دهد.
سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به این سئوال که چه زمانی انتشار نام افرادی که از خلأ قانونی برج باغها سوء استفاده کردند اعلام میشود گفت: باید به این نکته توجه کنیم که شهرداری تهران چه در بحث برج باغها، چه در بحث واگذاری املاک نجومی اسامی و اقدامات صورت گرفته را خود اعلام کند اگر این کار از سوی شهرداری تهران انجام شود به عنوان شفافسازی قلمداد میشود، اما باید به این نکته توجه کرد که اگر شهرداری تهران در این دو مورد کوتاهی از خود نشان دهد و از سایر نهادها و رسانهها اعم از داخلی و خارجی بحث املاک نجومی و واگذاری برج باغها رسانهای شود آن وقت رسانهها دیگر از آن به اسم شفافسازی نام نمیبرند و آن را افشاگری میگویند.
وی در پاسخ به پرسشی دیگر در خصوص حواشی به وجود آمده در بحث جمعآوری سگها و عقیم سازی آنها گفت: در جلسهای که با مدیرعامل ساماندهی مشاغل شهرداری تهران داشتم آقای تحصیلی توضیحاتی را در این خصوص ارائه کرد.
سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: با توضیحات آقای تحصیلی مشخص شد چیزی که در رسانهها بازتاب داشت با چیزی که اتفاق افتاد اختلاف فراوانی داشت و نوعی سیاه نمایی صورت گرفته بود.
اعطا همچنین افزود: در جلسهای که با آقای تحصیلی داشتم قرار بر این شد جمعی از خبرنگاران به همراه برخی از اعضای شورای شهر تهران به طور سرزده از محل جمعآوری و عقیمسازی سگهای تهران بازدید کنند و از نزدیک در جریان اقدامات انجام گرفته قرار بگیرند.
با اعلام این خبر از سوی سخنگوی شورای شهر تهران برخی از خبرنگاران نسبت به عدم پاسخگویی مدیرعامل ساماندهی مشاغل تهران اعتراض کردند که اعطا به صورت تلفنی با حمیدرضا تحصیلی مدیرعامل این سازمان تماس گرفت و در مقابل رسانهها از ایشان قول گرفت که در آینده نزدیک این بازدید عملیاتی شود.
وی در خصوص روابط دو جانبه با دستگاه قضا برای کاهش فساد و افشاگری نام افراد مفسد اقتصادی در بخش مدیریت شهری، گفت: با روی کار آمدن حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی رایزنیهای مناسبی با ایشان صورت گرفته تا نام افراد و پروندههای آنها به صورت ویژه و خارج از نوبت رسیدگی شود و در این راستا برای عملیاتی شدن این اقدام در هفتههای آینده جلساتی را با رئیس دستگاه قضا خواهیم داشت و اعضای شورای شهر تهران به دنبال یک رابطه دو جانبه مثبت برای کاهش تخلفات در مدیریت شهری هستند.
انتهای پیام/