بارش‌های کم سابقه در اقلیم خشک و بیابانی سیستان و بلوچستان در ماه‌های اخیر، تعجب ساکنان این منطقه را برانگیخته است.

چرا اردیبهشت امسال باران زیادی در سیستان و بلوچستان بارید؟به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، محسن بستانی رئیس اداره هواشناسی زاهدان گفت: موقعیت مکانی مرکز پرفشار جنب حاره مهمترین نقش را در کنترل ریزش‌های بهاره و تابستانه سیستان و بلوچستان ایفا می‌کند. این سامانه جوی که سبب پایدار شدن جو و نزول هوا می‌شود، اجازه صعود بسته‌های هوا را نمی‌دهد و شرایط تشکیل ابر و به تبع آن ریزش‌های جوی را از بین می‌برد.

محسن بستانی افزود: هر ساله سیستم پرفشار از اردیبهشت و گاهی فروردین ماه بر روی بخش‌های جنوبی ایران قرار می‌گیرد، اما تا این موقع از سال خبری از حاکمیت این مرکز پرفشار بر روی استان و کشور نیست بلکه موقعیت مکانی آن تنها به بخش‌هایی از برخی کشور‌های جنوبی خلیج فارس و دریای عمان محدود می‌شود.

وی بیان کرد: این شرایط موجب تداوم وزش باد‌های غربی در مناطق جنوبی‌تر ایران و استان سیستان و بلوچستان می‌شود. همچنین واقع شدن پرفشار بر روی دریای عرب و اقیانوس هند باعث انتقال رطوبت و تزریق آن به سامانه مذکور می‌شود که بارش‌های اخیر در استان را تقویت کرده است. بر اساس الگو‌های پیش یابی در سه-چهار روز آینده زبانه‌های پرفشار جنب حاره از نواحی جنوب وارد استان شده و مانع فراهم شدن شرایط تشکیل توده‌های همرفتی و ریزش‌های رگباری می‌شود.

بستانی گفت: از طرفی پر فشار جنب حاره باعث پایداری جو و افزایش دمای سطح زمین نیز می‌شود؛ بنابراین با استقرار این سامانه بر روی استان، انتظار می‌رود در روز‌های آینده روند افزایش دما نیز در سیستان و بلوچستان آغاز شود.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین می‌توان گفت مهمترین عامل کاهش دمای شهر‌های استان به نسبت سال‌های اخیر همین عقب نشینی یا تأخیر در استقرار پرفشار جنب حاره بر روی سیستان و بلوچستان است.

وی افزود: اگر مردم به یاد داشته باشند سال گذشته دما‌های اردیبهشت شهر‌های جنوبی استان از ۴۵ درجه سلسیوس نیز عبور کرده بود، اما تا این موقع بیشترین دمای ثبت شده کمتر از این مقدار است.

انتهای پیام/ع

بارش باران در سیستان وبلوچستان

برچسب ها: هواشناسی ، آب و هوا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار