حسن اصیلیان رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفهای و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: سازمان بینالمللی کار در سال ۲۰۰۳ با هدف پیشگیری از حوادث و بیماریهای شغلی پروتکلهایی را تدوین و به کشورهای مختلف ابلاغ کرده است.
وی ادامه داد: بهداشت حرفهای و ایمنی کار برای نهادینه کردن کار سالم و ایمن در سراسر دنیا است و سازمان بینالمللی کار اقدامات مهمی در راستای ارتقای شغلی و با هدف افزایش آگاهی و دانش مردم نسبت به ایمنی و موضوع سلامت در محیطهای شغلی انجام داده است.
اصیلیان تأکید کرد: فارغ التحصیلان رشته بهداشت حرفهای و ایمنی کار میتوانند در محیطهای صنعتی و کارخانجات مشغول به فعالیت شوند تا عوامل مضر سلامت افراد در محیط کار را شناسایی و نسبت به رفع آن اقدامات لازم را انجام دهند.
رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفهای بیان کرد: متأسفانه رشته بهداشت حرفهای و ایمنی کار در داخل کشور شناخته شده نیست و برخی از کارفرمایان نیروهای بهداشت حرفهای را استخدام نکرده و تنها با عنوان مشاور از آنها استفاده میکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس افزود: در برخی از محیطهای صنعتی به جای به کار گیری فارغ التحصیلان رشته بهداشت حرفهای و ایمنی کار به افرادی آموزشهای کوتاه مدت HSE داده و به جای تحصیل کردگان رشته بهداشت حرفهای با حقوق کمتر به کار میگیرند.
وی گفت: در حال حاضر وضعیت کشور در زمینه بهداشت حرفهای و ایمنی کار بهتر از گذشته شده است، اما تا سطح ایده آل فاصله دارد، زیرا من معتقدم مانند سایر حوزهها به مسائل پیشگیری اهمیت کمتری داده میشود.
اصیلیان با اشاره به اینکه بیماریهای ناشی از انجام کار غیرایمن قابلیت درمان ندارد، یادآوری کرد: فارغ التحصیلان رشته بهداشت حرفهای و ایمنی کار اگر در زمینه تجهیزات ضربهای، اندازه گیری، شناسایی و ارزشیابی عوامل زیان آور محیط کار فعالیت کنند، از سوی وزارت بهداشت تعرفهای برای این افراد که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند در نظر گرفته شده است، اما متأسفانه باید بگویم میزان تعرفه رشته بهداشت حرفهای و ایمنی کار مربوط به سال ۹۵ است و از این سال به بعد به روز رسانی و متناسب با تورم کشور تغییر نکرده است.
انتهای پیام/