احد وظیفه، مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، پیرامون اظهار نظر برخی کارشناسان مبنی بر خروج از خشکسالی و ورود به دوره ترسالی اظهار کرد: گزارش سازمان هواشناسی نشان میدهد که در برخی استانها که شرایط بارندگیها نرمال بوده، تا حدودی از خشکسالیهای اخیر کاسته شده است.
وی افزود: با توجه به خشکسالی ۱۱ سال گذشته، بارندگیهای نرمال امسال نتواسته به طور کامل خشکسالیهای اخیر را جبران کند به طوریکه در بسیاری از مناطق کشور همچنان دچار خشکسالی هستیم.
وظیفه ادامه داد: اگرچه به طور دقیق نمیتوان پیش بینی کرد که سال آتی دچار ترسالی یا خشکسالی هستیم، اما مدلهای عددی و اقلیمی نشان میدهد که پاییز سال آینده شرایط نرمالی را خواهیم داشت.
وی میزان بارش تا پایان سال زراعی را غیر قابل پیش بینی اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه مدلهای اقلیمی در حال تغییر هستند، از این رو نمیتوان عدد و رقم مشخصی را اعلام کرد.
بیشتر بخوانید: رشد بیش از ۹۹ درصدی بارش نسبت به سال گذشته/ بارشهای نرمال در سه ماه آینده استمرار خواهد داشت
مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با بیان اینکه کارشناسان دلیل منطقی برای ورود به دوره ترسالی ندارند، اظهار کرد: با توجه به آنکه پیش بینیهای هواشناسی کوتاه مدت، فصلی و بلندمدت صورت میگیرد، از این رو به طور دقیق نمیتوان گفت که وارد دوره ترسالی شدیم و افرادی که چنین ادعاهایی را مطرح میکنند، هنوز دلایل قانع کنندهای ارائه ندادند چرا که بسیاری از نقاط کشور همچنان در خشکسالی قرار دارد.
وظیفه ادامه داد: اگرچه از لحاظ هواشناسی دچار ترسالی شده ایم، اما هنوز وارد ترسالی هیدرولوژیکی نشده ایم چرا که در عمل سطح آبهای زیر زمینی در بسیاری از مناطق پایین است.
این مقام مسئول با بیان اینکه بارشهای سیل آسای اخیر در بسیاری از مناطق کنترل نشدند، گفت: با توجه به آنکه تغییر اقلیم و گرم شدن کره زمین منجر به بارشهای ناگهانی میشود، از این رو در بسیاری از مناطق امکان نگه داری و ذخیره سازی بارشها وجود نداشت که به این ترتیب اظهارات برخی کارشناسان مبنی بر آنکه وارد دوره ترسالی شده ایم، قطعیت ندارد.
به گفته وی، با توجه به آنکه ایران کشوری نیمه خشک و بیابانی است و یک سوم متوسط جهانی بارش دارد، از این رو مدیریت مصرف آب همچنان باید در دستور کار مدیران قرار گیرد.
وظیفه با اشاره به اینکه سیاست کشاورزی و جمعیت نسبت به منابع آبی در حال افزایش است، بیان کرد: براین اساس مدیریت بهینه مصرف آب، آمایش سرزمین، مدیریت کاشت محصولات کشاورزی و تغییر نوع کشت برای بهینه کردن مصرف آب باید حفظ شود چرا که مقوله امنیت غذایی امری بسیار مهم به شمار میرود که کاملا به نیاز آبی وابسته است.
این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه متوسط دما در ایران نسبت به گذشته افزایش یافته است، تصریح کرد: متوسط دما در کشور نسبت به ۵۰ سال گذشته ۲ درجه افزایش یافته است که این امر نشان میدهد با افزایش شدت تبخیر و تعرق ورود به دوره ترسالی مبنای درستی نیست.
انتهای پیام/