به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،رحمانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند گفت: به استناد قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور که در آن دولت موظف به اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد با تاکید بر اشتغال جوانان، دانش آموختگان دانشگاهی، زنان و اشتغال حمایتی گردیده، برنامه بخش تولید و اشتغال بخش کشاورزی، برای افزایش تولید، ایجاد فرصتهای شغلی و تثبیت اشتغال تدوین شد.
وی ادامه داد: در این راستا، تغییر رویکرد وزارت جهاد کشاورزی در ایجاد و تثبیت اشتغال از طریق حرکت از کشاورزی سنتی به کسب و کار کشاورزی با تمرکز بر تأمین مالی زنجیره عرضه به جای فعالیتهای مستقل و جزیرهای و همچنین توسعه کشاورزی قراردادی در اولویت اول قرار گرفته است.
رحمانی تولید و اشتغال بر مبنای رسته فعالیتهای اولویت دار و ارتقای توان تولید ملی و تثبیت اشتغال شامل بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و همچنین پروژه ارتقای معیشت مناطق مرزی از طریق توسعه باغات در شهرستانهای مرزی را از برنامههای جهاد کشاورزی در سال جاری برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند رستههای مهم اولویت دار را محصولات گلخانهای، گیاهان دارویی، شیلات و آبزیان، محصولات دامی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، مکانیزاسیون، خدمات فنی ومشاورهای مرتبط با کشاورزی، خدمات دامپزشکی و گیاه پزشکی، توسعه کسب و کارهای خرد با کمک شرکتهای پیشرو و توسعه کسب و کارهای بازرگانی دانست.
وی با بیان اینکه منابع مالی این برنامه و پروژه از طریق بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه پیش بینی شده است، گفت: یارانه تسهیلات سود بانکی بخشی از کمکهای وزارت جهاد کشاورزی تأمین و اجرا شده است که در همین راستا برای سه رسته اولویت دار، محصولات گلخانهای، شیلات و گیاهان دارویی نرخ سود تسهیلات بانکی مناطق کم برخوردار ۷ درصد و مناطق برخوردار ۹ درصد تعیین شده در سایر فعالیتها و رسته اولویت دار دیگر در مناطق برخورد دار نرخ سود بانکی ۱۲ درصد و در مناطق برخوردار ۱۵ درصد تعیین و یارانه سود از طریق کمکهای فنی و اعتباری که در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار داده شده تعیین خواهد شد.
رحمانی در ادامه با اشاره به فعالیت بیشترین رستهها در شهرستان مرند تاکید کرد: شهرستان مرند از لحاظ قابلیتهای خوبی که در تمام زمینههای بخش کشاورزی و زیر بخشهای آن دارد همه رستهها دارای اولویت و قابل اجراست، علاقه مندی باغداران و تولید کنندگان منطقه بیشتر به محصولات گلخانهای بوده که در سالهای اخیر هم میزان رشد نسبتاً خوبی داشته و شیلات و آبزیان، گیاهان دارویی مخصوصاً زعفران و گل محمدی هم در حال توسعه است.
وی ادامه داد: صنایع تبدیلی و تکمیلی ظرفیتهای خوبی در مرند دارد و در خصوص ساماندهی پروژه کسب وکارهای نوین و دانش بنیان مرتبط با بخش کشاورزی هم ظرفیت خوبی در شهرستان وجود دارد.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند، سرمایه گذاران و فعالین بخش کشاورزی به ویژه جوانان و دانش آموختگان علاقه مند میتوانند به آدرس الکترونیکی سامانه یکپارچه تسهیلات بانکی وزارت جهاد کشاورزی Cita.maj.ir مراجعه و بعد از تکمیل مدارک، ثبت نام اولیه را انجام داده و ادامه مراحل را از طریق مدیریت جهاد کشاورزی پیگیری کنند.
انتهای پیام/ش