کامران پور ناجی نویسنده و کارگردان نمایش « مجلس خواستگاری مبارک» درخصوص این نمایش در گفت و گو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: «مجلس خواستگاری مبارک» یک کار تئاتر روحوضی است. این نمایش روایتگر داستان بازیگری است که عاشق دختری شده و به خواستگاری او میرود، از آن جایی که این بازیگر وضعیت مالی ضعیفی دارد، پدر دختر او را جواب میکند. پسر دست از عشق خود بر نمیدارد و تصمیم میگیرد با انجام نمایشهای سیاه بازی به منزل میرزا برود، ولی این کار او حدود دو سال طول میکشد.
وی افزود: به پیشنهاد یکی از دوستان به میرزا میگویند دختر تو طلسم شده و نمیتواند ازدواج کند و باید دل پسری که به خواستگاری دخترت آمده را به دست آوردید و داستان ادامه پیدا میکند. در حالی که پسر داستان دیگر قصد ازدواج ندارد و میخواهد رسم سیاه بازی و نمایشهای آن را که به دست فراموشی سپرده میشود، دوباره احیا کند. او به خاطر تئاتر فداکاری میکند و از نفس خود میگذرد.
پور ناجی با اشاره به اینکه نمایشهای سیاه بازی و روحوضی برای من بسیار با اهمیت است، بیان کرد: از بازیگر تئاتر حمایتی نمیشود. بازیگر تئاتر یک درآمد مشخص و خاصی ندارد و این درآمد در حدی است که بتواند روزمره خود را بگذراند.
وی ادامه داد: متاسفانه تئاتر آنقدر در کشور ضعیف شده که من تصمیم گرفتم این نمایش را به روی صحنه ببرم تا فراموش نشود. از طرفی کنایههای داریم، ولی بازیگر تئاتر گدا نیست؛ انسانی است که به تجملات دنیا نیازی ندارد بلکه نیاز او صحنه و حمایت مردم است.
وی ادامه داد: در حال حاضر سالنهای تئاتر خالی هستند و علت آن هم فقر در تئاتر است، مگر اینکه از چهرههای سینمایی در تئاتر برای فروش بلیت استفاده کنیم. ما نباید در تئاتر به دنبال شخصیتها باشیم، زیرا این شخصیتها سبب از بین رفتن اصل تئاتر شده اند.
پور ناجی با اشاره به اینکه کارهایی با پرسوناژ بالا و در بهترین هتلهای تهران بسته میشود، افزود: بسیاری از مخاطبان برای تئاتر به تماشای آن نمایشها نمیآیند بلکه به خاطر چهرههای آن میآیند؛ مخاطبانی که حتی اولین بار است که برای تماشای تئاتر آمده و ترجیح میدهند ۲۵۰ هزار تومان برای آن نمایش هزینه کنند ,، اما نمایشی که در چهارچوب تئاتر و در سالنهای درست و با بازیگران تئاتری اجرا میشود، دیده نمیشود. از طرفی هم شبکههای مجازی و سایتها حمایت درستی از تئاترها ندارند و به دنبال آن فرهنگ سازی مناسبی برای تماشای تئاتر به وجود نمیآید.
وی ادامه داد: نمایش «مجلس خواستگاری مبارک» نشان دهنده این است که شخصی برای اینکه تئاتر احیا شود و زنده بماند، از عشق زمینی خود دست میکشد و به عشق تعالی خود که بازیگری تئاتر و احیا کردن نمایشهای آیینی و سنتی است، روی میآورد. در کشور ما بازیگران سیاه باز بسیار انگشت شمار هستند و تعدادشان روز به روز در حال کاهش است. در سیاه بازی حرف دلهای مردم گفته میشود. در نتیجه من کاری را انتخاب کردم که هم سیاه بازی در آن باشد و هم حرمت بازیگر تئاتر حفظ شود.
کارگردان نمایش «مجلس خواستگاری مبارک» درخصوص انتخاب بازیگران نمایش گفت: گروه تئاتری ما از بازیگرانی که در ورکشاپهای ما شرکت میکنند، تشکیل شده است. ما از بازیگران مبتدی تا حرفهای در کارها استفاده میکنیم و این جریان روح نمایش ما سبب شده تا بازیگران در کنار هم گروهی زیبا تشکیل دهند و همه بازیگران به صورت حرفهای حاضر شوند و واقعا حیف است که خودمان تماشاگران نمایش را انتخاب کنیم و از سازمانها و ارگانها و حتی دوستان خود بخواهیم برای تماشای نمایش بیایند.ای کاش تماشای تئاتر فراگیر میشد و مردم برای تماشای تئاتر به سالنهای نمایش میآمدند.
وی ادامه داد: بیشتر مخاطبان به تماشای نمایشهایی که حرفهای نامناسب زده میشود، میروند، ولی کسی برای تماشای نمایش سیاه بازی که خبری از حرفهای ناشایست نیست، زمان نمیگذارد. در آخر باید بگویم ما با خندههای مردم شاد هستیم و هدف ما شادی مردم است.
محسن برزگار، سیروس معصومی، کامران پور ناجی، مجید برومند، هومن جباری، المیرا غفوریان، کیمیا عباسنژاد، شیده پورمحمدی، سرور قاسمی و امین امیری بازیگران این سیاهبازی هستند.
گفتنی است نمایش طنز «مجلس خواستگاری مبارک» از ۱۹ اردیبهشت تا ۵ خردادماه هر شب به جز دوشنبهها ساعت ۲۲:۱۵ در تماشاخانه استاد مشایخی به روی صحنه میرود.
انتهای پیام/