وی با بیان اینکه چند مورد از آثار تاریخی منطقه در اختیار نهادهای نظامی است و از دورههای قبل با آنها مذاکره شده است، گفت: اگر فضا آماده شود در نیمه دوم سال این موزهها به روی مردم گشایش مییابد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به برگزاری جشنواره پرچم گفت: تا چند ماه دیگر موضوعات مربوط به این جشنواره رونمایی خواهد شد.
حق شناس با بیان اینکه امروز برای حفظ موزهها و میراث فرهنگی از رسانهها بیشتر کمک گرفته میشود، افزود: خبرنگاران کمک میکنند تا موزهها به مردم معرفی شوند.
وی با اشاره به آمار موجود در خصوص بازدید مردم از موزهها تصریح کرد: اگر نگاه به آمار اندازیم مشاهده میکنیم رابطه خوبی بین مردم و موزهها وجود ندارد.
حق شناس با بیان اینکه ظرفیتهای مربوط به آثار تاریخی فقط در مناطق مرکزی تهران نیست، بیان کرد: مناطق دیگر تهران هم چنین ظرفیتهایی دارد و باید به آنها توجه شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به موقعیت میدان شهدا گفت: وقتی که برق به تهران میآید اولین کارخانه برق در این نقطه ساخته میشود و ما میتوانیم با توجه به وضعیت کارخانه برق ۱۰۰ سال تاریخ برق شهر را به مردم عرضه کنیم.
وی با بیان اینکه بافت تاریخی و جغرافیایی این منطقه دارای چند مرکز مهم است، تأکید کرد: قدیمیترین آن مرکز اسب سواری است که در بخشی از منطقه ۱۳ وجود دارد.
حق شناس با اشاره به موزه سوارکاری اظهار کرد: در تفاهمی که با شهرداری بسته میشود این موزه یک روز در هفته به روی شهروندان باز خواهد شد همچنین به غیر از این مرکز، موزه حیات وحش هم وجود دارد که سازمان محیط زیست باید به این مورد توجه کند.
بیشتر بخوانید: حق شناس خواستار تجدید نظر در تغییر کاربری دو سینمای نازیآباد شد
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به با ارزش بودن چند عمارت کلاه فرنگی که در محدودههای نظامی قرار گرفتهاند، گفت: درخواست ما آن است که فضایی فراهم شود تا امکان بازدید مردم از این بناهای تاریخی به وجود آید.
وی در ادامه با اشاره به کاخ یاقوت که در حال حاضر در اختیار وزارت بهداشت است، گفت: هماهنگیهای لازم را انجام میدهیم تا مردم بتوانند از این مکان بازدید کنند.
حق شناس با بیان اینکه مهمترین موزههای دنیا کاخهای سلطنتی هستند، تصریح کرد: این کاخها همچون گذشته قابل استفاده نیستند و امروزه برای استفاده بهینه و حفظ بنای آنها به شکل موزه استفاده میشود.
حق شناس با تاکید بر اینکه ما دو رویکرد موزه داری داریم که یکی تخصصی و دیگری عام است، گفت: موزههای عام شامل تمام اشیاء است که دسته بندی نمیشود و موزههای تخصصی هم فقط در یک حوزه هستند که میتوان در این حوزه از موزه آبگینه و موزه فرش نام برد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران درباره برخی آثار تاریخی که در داخل نهادهای نظامی است، گفت: برخی از این نهادها خودشان استقبال کردند و پذیرفتند که آن بنا تبدیل به موزه شود، اما چند عمارت کلاه فرنگی هم که در اختیار اماکن نظامی است که همچنان بدون استفاده مانده است.
وی در خصوص وضعیت تملک این موزهها ادامه داد: هنوز نتوانستهایم در این مورد به یک تفاهم مشترک برسیم تا بتوانیم این مکانها را در اختیار شهروندان قرار دهیم.
حق شناس خاطر نشان کرد: بخشی از نیروی هوایی به عنوان موزه نیروی هوایی مورد بازدید شهروندان قرار خواهند گرفت.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه آثار مهمی، چون موزه برق در شهر تهران وجود دارد و خیلی از جوانان متوجه نیستند در این شهر چه امکاناتی وجود دارد، اظهار کرد: اگر با شیوه عملی از این اماکن مراقبت نشود ممکن است در سالهای بعدی آنها را نداشته باشیم و لذا این اماکن باید به عنوان موزه برای گردشگری مورد استفاده قرار گیرند.
وی با بیان اینکه قطب گردشگری شرق تهران در ۳۰ سال قبل با ۲۲ هزار هکتار طی تفاهم نامهای با وزیر کشاورزی شکل گرفت، گفت: مقرر شد اراضی منابع طبیعی برای نگهداری در اختیار شهرداری قرار گیرد و به زودی در این اراضی پروژه بازار گل و گیاه را راهاندازی خواهیم کرد.
حق شناس در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران درباره وضعیت تملک باغ وثوق الدوله معروف به باغ بزرگ آقای سریال شهرزاد گفت: پول خرید این باغ بین شهرداری و بنیاد رد و بدل شده است و بر اساس قیمت کارشناسی که اعلام شده بود این باغ چقدر ارزش دارد پول آن به بنیاد پرداخت شده است و بعد از اینکه عملیات آماده سازی آن انجام شود در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: با پیگیریهایی که رئیس سازمان بوستانها داشته است بعد از تعطیلی مدارس باغ وثوق الدوله در اختیار مردم قرار میگیرد.
انتهای پیام/