به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس این تحقیقات در دهه منتهی به سال ۲۰۱۴ میلادی تعداد موارد ابتلا به سرطان روده بزرگ در بین افراد زیر ۵۰ سال، در دانمارک، نیوزیلند، استرالیا و کانادا سالانه ۳ درصد و در انگلیس سالانه یک درصد افزایش داشته است.
به گفته مرضیه عراقی سرپرست محققان این پروژه، بیشترین میزان افزایش ابتلا به این نوع سرطان در افراد بین ۲۰ تا ۲۹ ساله بوده است. در واقع میزان ابتلا به سرطان روده بزرگ در بین افراد بیست و چند ساله در کشور دانمارک سالانه ۱۸ درصد و در نروژ سالانه ۱۱ درصد افزایش داشته است.
بر پایه نتایج این تحقیق، روند افزایش موارد ابتلا به این سرطان در افراد زیر ۵۰ سال کاملا متضاد با روند کاهشی ابتلا به این نوع سرطان در بین افراد بالای ۵۰ سال است. به اعتقاد عراقی، شیوع عوامل ریسک به ویژه چاقی و رژیم غذایی نامناسب در بین جوانان یکی از دلایل افزایش موارد ابتلا به سرطان روده بزرگ در بین جوانان محسوب میشود. همچنین کاهش موارد ابتلا به سرطان روده بزرگ در بین افراد بالای ۵۰ سال به دلیل تولید و به کارگیری تجهیزات نظارتی و آزمایشات تشخیصی پیشرفتهتری است که امکان تشخیص سریعتر تومور را فراهم میکند.
سرطان روده بزرگ همچنان یکی از عوامل مهم مرگ و میر محسوب میشود. بر اساس این تحقیقات در سال ۲۰۱۸ میلادی نزدیک به دو میلیون مورد ابتلا به سرطان روده بزرگ تشخیص داده شد و ۸۸۱ هزار نفر در سراسر جهان جان خود را در اثر این بیماری از دست دادند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه The Lancet Gastroenterology & Hematology منتشر شده است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/