به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛ امیر عسگری بنیان گذار موزه روستایی گفت:برای اولین بار در ایران است که فردی با هزینه شخصی و در ملک شخصی خودبه منظور توسعه فرهنگ ساده زیستی و زندگی روستایی اقدام به برپایی یک موزه روستایی میکند که تا امروز با استقبال خوبی همراه بوده است.
وی ادامه داد:گردشگرانی که وارد روستای ورجان میشوند از دیدن موزه این روستا نمیگذرند و ساعتی را به همراه خانواده برای دیدن وسایل زندگی روستایی در این موزه میگذرانند.
عسگری با اشاره به بهای بلیت این موزه که ۱۴ صلوات در نظر گرفته شده است بیان کرد:بسیاری از اهالی روستا به دلیل جبر جغرافیایی و مسائل کاری از زندگی روستایی فاصله گرفته اند، من هم از جمله همین افرادی هستم که با وجود اصالت ورجانی و به دلایل کاری ساکن تهران هستم، اما همیشه حفظ و حراست از میراث روستایی یکی از مهمترین دغدغه هایم بوده است و به همین دلیل این موزه را راه اندازی کردم.
وی افزود:قم با داشتن ۵ درصد جمعیت روستایی کمترین آمار روستانشینان کشور را دارد، آماری که به گفته معاون فنی اداره کل محیط زیست استان قم روز به رو از آن کاسته میشود و درسالهای گذشته ۱۱ روستا در استان به طور کلی از سکنه خالی شده اند.
وی عنوان کرد:همه اینها نشان میدهد حراست از این سبک زندگی که تاریخ واصالت یک ملت را به دنبال خود دارد بیش از آنچه تصور میشود اهمیت دارد.
وی یادآورشد:ایجاد موزه میراث روستایی را شاید بتوان یکی از راههای جلوگیری از نابودی همیشگی این سبک از زندگی دانست مسالهای که اگر امروز مورد توجه قرار نگیرد شاید در آینده نه چندان دور زندگی روستایی را فقط بتوان در قصههای خواند وشنید.
انتهای پیام/ح