به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، امینیان فرماندار هشترود گفت: این طرح شامل شبکه فرعی داخل مزارع، ایستگاههای پمپاژ فرعی و نیرورسانی است و در مرحله نخست، شبکه گذاری هزار هکتار از زمینهای کشاورزی پایاب سد سهند، انجام میشود.
وی، اعتبار اجرای این طرح را ۳۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: شبکه گذاری زمینهای پایاب سد سهند با همکاری و مشارکت بهره برداران و فرمانداری هشترود، آب منطقهای آذربایجان شرقی، جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی، در مدت یک سال اجرا و در کشت بهاره سال ۹۹ از آن بهره برداری میشود.
فرماندار هشترود یادآور شد: خاک حاصل خیر اطراف سد سهند، امکان هر گونه سرمایه گذاری در بخشهای کشاورزی، دامداری، زنبورداری، کشت گلخانهای و صنایع مرتبط با کشاورزی و دامداری را اقتصادی و مقرون به صرفه کرده است، از این رو با اجرای طرح شبکه گذاری، رونق تولید محصولات کشاورزی و دامی در این منطقه، دوچندان میشود.
زمینهای طرح توسعه شبکه پایاب سد سهند هشترود در قالب پنج واحد عمرانی به وسعت ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار در دو طرف جاده هشترود - مراغه و در مجاورت رودخانه قرانقو واقع شده است.
سد سهند از نوع خاکی با هسته رسی و حجم مفید ۱۳۵ میلیون مترمکعب، بر روی رودخانه «قرانقو چای» از سرشاخههای رودخانه «قزل اوزن» و در ۱۳۰ کیلومتری تبریز و ۳۵ کیلومتری شهرستان هشترود به منظور تأمین آب آشامیدنی و صنعت منطقه، کنترل سیلاب و توسعه کشاورزی احداث شده و از سال ۱۳۸۵، از آن بهره برداری میشود.
انتهای پیام/ش