به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران از سنندج ،علی خداویسی امروز در نشست کارگروه فرهنگی و تبلیغات کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان گفت: وظایف دستگاههای فرهنگی با نامگذاری سال جدید به عنوان سال رونق تولید بیشتر شده است.
وی اضافه کرد: بسیاری از مدیران منتظر طرح و برنامه کمیسیون مبارزه باقاچاق کالا هستند تا همان برنامهها را اجرا کنند، اما طرحی از سوی دستگاهها به کمیسیون ارائه نمیشود.
خداویسی یادآور شد: همایشی تخصصی در ۲۶ خرداد با حضور علی مویدی رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور در کردستان برگزار میشود که هدف اصلی از این همایش نهادینه کردن مصرف کالاهای تولید داخل است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این نشست گفت: آموزش و پرورش، رسانهها و گروههای مرجع باید در حوزه فرهنگسازی فعالتر عمل کنند.
شعبان سپهر با اشاره به اینکه در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم، اظهار داشت: دستگاههای فرهنگی و مذهبی همچون سازمان تبلیغات اسلامی باید در این زمینه کمک کنند.
نماینده صنعت، معدن و تجارت کردستان در این نشست گفت: پس از بازرسیهای صورت گرفته در حوزه قاچاق کالا ۵۲۵ پرونده در سال ۹۶ تشکیل شد که ارزش ریالی آن ۶۶۵ میلیون و ۵۶۷ هزار ریال بود.
رضا بهرامی افزود: در سال گذشته نیز ۴۳۱ پرونده تشکیل شد که ارزش ریالی آن یک میلیارد و ۸۳۴ میلیون و ۳۵۳ هزار ریال است و در مقایسه با سال گذشته شاهد افزایش ۱۰۰ درصدی هستیم.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم در این نشست گفت: مشکل گرانی کاغذ موجب شده روزنامههای مهم سراسری به کاهش صفحات و تعدیل نیرو متوصل شوند و در چنین شرایطی وضعیت نشریات استانی سختتر میشود.
عبید رستمی اظهار داشت: از طریق ارز دولتی برای نشریات محلی استان کردستان کاغذ تهیه شده است که در اختیار این نشریات قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه پیشتر کتابهایی به زبان کُردی از اقلیم کردستان عراق به استان کردستان قاچاق میشد، افزود: از سال گذشته که نیمی از کتابهای منتشر شده در استان به زبان کُردی بوده است و از استان کردستان به اقلیم کتاب کردی صادر میشود.
رستمی یادآور شد: در حال حاضر در هفته ۲۰ هزار جلد کتاب از کشور به اقلیم کردستان عراق صادر میشود.
انتهای پیام/ع
منبع : ایرنا