![روز پنجشنبه در شهرستانها باید تعطیل اعلام شود](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/18/20323836_827.jpg)
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نام چنگیزخان مغول که مطرح میشود، بسیاری از ما به یاد جنگ و خونریزی و کشتار بی رحمانه خواهیم افتاد. اما جالب است بدانید که چنگیزخان مغول در حوزه جنگ روانی نیز بسیار باهوش و حرفهای بوده است.
بیشتربخوانید : نکتههای جالب درباره چنگیزخان مغول +تصاویر
بسیاری از تکنیکهایی که صدها سال پیش چنگیزخان در جنگهای خود به کار میبرد، سالها بعد در جنگ جهانی استفاده شد. درواقع چنگیزخان را میتوان یکی از نوآورترین رهبران جنگی در جهان دانست!
اولین فرمهای جنگ روانی بسیار ساده بود. هنگامی که دو ارتش در معرض حمله به یکدیگر قرار میگرفتند، حربه اولیه نیروهای چنگیز خان داد و فریاد بود. درواقع فریاد زدن یکصدا باعث میشد نیروهای دشمن بترسند. این یکی از سادهترین شکلهای ایجاد جنگ روانی بود.
یک تکنیک دیگر که چنگیزخان زیاد استفاده میکرد، تلاش برای نشان دادن تعداد سربازان بسیار بیشتر از آن چه درواقع بودند محسوب میشود. به بیانی دقیقتر چنگیزخان سعی میکرد با چسباندن اشیاع که سر و صدا و گرد و غبار ایجاد میکنند، به دم اسب ها، باعث شوند وقتی اسبها میدوند، همه تصور کنند یک لشگر بزرگ در حال حمله است که پشت سر خود ردی بزرگ از گرد و غبار را ایجاد کرده است.
یکی از تکنیکهای غیرمعمول و بسیار جذاب در ارتش چنگیز خان نیز استفاده از تیرهای سوت دار بود، یعنی وقتی لشگریان چنگیزخان تیر میزدند، صدای نفیر سوتها باعث میشد رعب و وحشت در دل دشمنان بیفتد و فکر کنند با تعداد زیادی نیرو رو به رو میشوند. این تاکتیک توسط ارتش آلمان در جنگ جهانی دوم به نمایش گذاشته شد زمانی که آنها بمب افکنهای خود را با استفاده از آژیرها میفرستادند، گه پیش از عملکرد تخریبی بار روانی داشت.
منبع: انتخاب
انتهای پیام/