به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در بازدید از مرکز بازپروری شهید زیادیان اظهار کرد: ایران در زمینه مبارزه با تولید، توزیع و ورود موادمخدر به کشور و همچنین درمان اعتیاد اهتمام بسیاری کرده، این در حالی است که برخی از کشورهای اروپایی دارای جمعیت و مساحت کم از این امر باز ماندهاند.
وی افزود: در راستای کشف محمولههای قاچاق موادمخدر که به سوی اروپا برده میشوند، پس از کشف، تنها به آدرس و مکان توزیع اکتفا میشود و برخورد جدی با قاچاقچیان صورت نمیگیرد.
مومنی گفت: براساس گزارشات آمار زندانیان موادمخدر در کشور آمریکا ۵۰ درصد بیشتر از جهان و زندانهای آنها ۲۰ درصد بیشتر از کل جهان است.
وی بیان کرد: در کشور آمریکا حدود ۷۰ هزار نفر بر اثر مصرف مواد مخدر میمیرند، این در صورتی است که در ایران تنها ۴ هزار نفر مبتلا به اعتیاد هستند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: نگاه ایران به موضوع معتادان متجاهر انسان دوستانه، حقوق بشری و اسلامی است، برهمین اساس اولویت ما نگاه انسان محورانه است.
وی افزود: ظرفیت، مدت زمان نگهداری و مهارت آموزی بعد از درمان از چالشهای ستاد است.
مومنی با اشاره به اینکه ایجاد ظرفیت برای نگهداری از معتادان متجاهر وظیفه ذاتی و قانونی نیروهای مسلح نیست، تصریح کرد: ایجاد ظرفیتها و مراکز نگهداری و درمانی برعهده سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت است.
وی با بیان اینکه در استان تهران ظرفیتهایی توسط نهادها ایجاد شده است، افزود: در تهران حدود ۳هزار و ۲۰۰ ظرفیت توسط سازمان زندان ها، ۶۰۰ ظرفیت توسط نیروی انتظامی و ۵ هزار ظرفیت در کل کشور توسط سپاه پاسدارن ایجاد شده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: خوشبختانه در کیفیت نگهداری و درمان معتادان متجاهر تغییراتی ایجاد شده است، به گونهای که ارتباط با خانواده این افراد نیز در اولویت قرار دارد.
وی ادامه داد: همچنین برای خانواده این افراد سبد کالایی در نظر گرفته شده است تا با این کار بتوانند با خانوادههای خود ارتباط برقرار کنند.
مومنی گفت: باید در مدت زمان نگهداری از معتادان متجاهر در مرکز تجدید نظر شود، به صورتی که از ۳ ماه این نگهداری فراتر باشد.
انتهای پیام/