به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، مسعود انصاریان روز سه شنبه در کمیته امور برآورد و تخصیص منابع قرارگاه استانی بازسازی مناطق سیل زده خوزستان که در سالن جلسات شهید رجایی استانداری برگزار شد، بیان داشت: بنیاد مسکن متولی ثبت و بررسی خسارت روستائیان در بخشهای معیشتی (لوازم منزل) و آسیب وارد شده به واحدهای مسکونی است.
وی تصریح کرد: تاکنون در بخش معیشتی تعداد چهار هزار و ۸۹۵ خانوار روستایی مشمول دریافت خسارت شده اند که از این تعداد چهار هزار و ۳۸۰ نفر در سامانه سجام ثبت نام شده اند.
این عضو قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده خوزستان بیان داشت: تا امروز تعداد ۱۷ هزار و ۶۹۳ واحد مسکونی مورد ارزیابی قرار گرفته اند که از این تعداد ۲ هزار و ۳۷۷ خانه تخریبی و ۱۰ هزار و ۶۰۶ واحد دیگر تعمیری هستند.
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان با تاکید بر اینکه این آمار رو به افزایش است، گفت: همچنان مناطقی از استان درگیر موضوع سیلاب هستند که امکان انجام برآوردها به طور کامل فراهم نشده است.
جانشین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده استان همچنین در این نشست با تاکید بر اینکه خسارت منازل و زمینهای کشاورزی باید به صورت جامع برای همه مناطق سیل زده درنظر گرفته شود، گفت: استان خوزستان از اواخر آذر ماه سال گذشته درگیر سیلاب بوده که موجب شد شهرهای شمالی و شمال شرق استان نیز درگیر این موضوع شوند.
کیامرث حاجی زاده خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در شهرستانهایی مانند مسجدسلیمان، اندیکا، لالی، ایذه در مناطق شهری و روستایی و پس از آن هم در شهرستانهای شمالی، جنوبی و جنوب غرب مثل دزفول، شوش، گتوند، شوشتر، دشت آزادگان، هویزه، حمیدیه، کارون، اهواز، باوی، شادگان، آبادان و خرمشهر شاهد سیلاب بودیم و حتی بعضی از روستاهای استان در اندیمشک و باغملک نیز با مشکلاتی مواجه شدند.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استان ادامه داد: دستگاههای متولی هر چه سریعتر نسبت به پرداخت خسارات اقدام کنند و در این زمینه تلاش کنیم که حقوق افراد سیل زده ضایع نشود لذا دستگاههای متولی شیوه پرداخت خسارات را برای مردم تسهیل کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان نیز در این کمیته با اشاره به اینکه ۱۳۱ هزار هکتار از مزارع استان همچنان زیر آب هستند، گفت: در حوزه شیلات، زمینهای زراعی، باغی و ... تعداد ۳۵ هزار نفر متضرر شده اند، اما برآورد همه خسارت به دلیل وجود بخشی از زمینها در آب مشکل است.
کیخسرو چنگلوایی همچنین خواستار اصلاح مصوبه هیات دولت مبنی بر پرداخت کمکهای بلاعوض با لحاظ پوشش بیمهای واحدهای خسارت دیده به منظور جبران آسیبهای وارده به بخش کشاورزی در تمامی استانهای خسارت دیده در سیل فروردین ماه شد.
وی با تاکید بر اینکه این مصوبه تنها مشمول خسارتهای فروردین ماه امسال میشود، افزود: این درحالی است که استان خوزستان از آذر ماه سال گذشته به دلیل سیلاب در بخش کشاورزی نیز متحمل خسارتهای متعددی شد.
بر اساس این گزارش، به منظور رسیدگی سریع در مناطق سیل زده کمیتههای تخصصی شامل کمیته تعیین خسارت و تخصیص منابع، کمیته بازسازی و نوسازی، کمیته اجتماعی، بهداشتی و مشارکتهای مردمی، کمیته تبلیغات و اطلاعرسانی، کمیته حمایت از تولید واشتغال، کمیته فناوری اطلاعات و آمار و کمیته نظارت و بازرسی زیر مجموعه قرارگاه بازسازی و نوسازی منطق سیل زده ایجاد شد.
اوایل فروردین امسال به دلیل طغیان رودخانههای دز، کارون و کرخه سیلاب در مناطق حاشیهای این رودخانهها جاری شد.
بر اساس گزارش هلال احمر خوزستان ۲۱ شهرستان خوزستان در فروردین امسال دچار سیلاب و آبگرفتگی شدند و در جریان این سیلاب به ۲۵۰ هزار نفر امدادرسانی شد.
انتهای پیام /ف