سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز گفت: دود غلیظی که بر فراز پالایشگاه تبریز مشاهده شد، جای نگرانی ندارد.

مشاهده دود و آتش بر فراز پالایشگاه تبریز نگران کننده نیستبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ،امروز سه شنبه، تصاویری از حجم بزرگی از دود و آتش بر فراز پالایشگاه تبریز در فضای مجازی منتشر و دست به دست شد.

سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز در واکنش به این تصاویر، با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که خروج این میزان دود و آتش از کوره‌های پالایشگاه به فیلر و سیستم ایمنی این واحد مربوط می‌باشد.

در اطلاعیه سازمان آتش نشانی توضیح بیشتری در این باره داده نشده است.

دود مشاهده شده ناشی از سوختن گازهای هیدروکربنی بود

شاکر خفایی رئیس اداره روابط عمومی و امور بین المللی پالایشگاه تبریز گفت: تعمیرات اساسی رایج پالایشگاه به لطف خدا و تلاش همکاران بدون هیچ گونه حادثه و مشکلی پایان یافت و واحد‌ها در حال راه اندازی مجدد هستند.

وی افزود: در زمان راه اندازی واحدها، به منظور رعایت دستورالعمل‌های ایمنی، مجبور به بستن اضطراری یکی از واحد‌های در حال راه اندازی پالایشگاه بودیم که این امر نیز به نوبه خود موجب هدایت حجم انبوهی از مواد هیدروکربنی در زمانی کوتاه به مشعل ایمنی پالایشگاه شد و دود و شعله مشاهده شده بر فراز مشعل نیز ناشی از سوختن گاز‌های انتقالی در آن بود.

رئیس اداره روابط عمومی و امور بین المللی پالایشگاه تبریز اضافه کرد: واحد یاد شده، مجدد، مطابق طراحی در مدار قرار گرفت و شرایط کاملا تحت کنترل است.

در همین حال معاون نظارت و پایش مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز  اظهار کرد: اکیپ پایش این اداره کل با همراهی اینجانب به محض دریافت گزارش دود و شعله، در اسرع وقت در محل پالایشگاه تبریز حاضر شد.

حسن عباس نژاد گفت: بلند شدن دود و آتش غلیظ از مشعل پالایشگاه تبریز به دلیل انتقال گاز‌های اضافی ناشی از تعطیلی واحد‌های مختلف پالایشگاه و راه اندازی مجدد آنها، به مشعل و آتش زدن آن برای تقلیل فشار بود که در سیستم‌های نفتی امر رایجی است.

وی افزود: بدیهی است که آتش زدن حجم بزرگی از گاز‌های هیدروکربنی در یک بازه زمانی کوتاه موجب آلایندگی مقطعی زیست محیطی شد، اما در حد شوک به سیستم بود و تداوم نداشت و توسط عوامل پالایشگاه مدیریت شد.

مراحل اجرایی پالایشگاه تبریز از سال ۱۳۵۳ آغاز و در سال ۱۳۵۶ به پایان رسید.

نفت خام مورد نیاز پالایشگاه تبریز توسط شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و از میدان نفتی اهواز، توسط یک خط لوله ۱۶ اینچ تأمین می‌شود.

شرکت پالایش نفت تبریز دارای ۱۴ واحد پالایش و ۱۰ واحد سرویس‌های جانبی است.

بنزین یورو ۴، گاز مایع، نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید، بنزن، گوگرد و قیر از عمده تولیدات این پالایشگاه است.

تا تیر ماه ۱۳۹۰ شمسی ۷۷ درصد پالایشگاه تبریز به بخش خصوصی واگذار شده بود.

مراحل اجرایی پالایشگاه تبریز از سال ۱۳۵۳ آغاز و در سال ۱۳۵۶ به پایان رسید.

امروز در شبکه‌های اجتماعی، تصاویری از مشاهده دود و آتش غلیظ بر فراز پالایشگاه تبریز منتشر و دست به دست شد.

نفت خام مورد نیاز پالایشگاه تبریز توسط شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و از میدان نفتی اهواز، توسط یک خط لوله ۱۶ اینچ تأمین می‌شود. شرکت پالایش نفت تبریز دارای ۱۴ واحد پالایش و ۱۰ واحد سرویس‌های جانبی است.

بنزین یورو ۴، گاز مایع، نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید، بنزین، گوگرد و قیر از عمده تولیدات این پالایشگاه است.

تا تیر ماه ۱۳۹۰ شمسی ۷۷ درصد پالایشگاه تبریز به بخش خصوصی واگذار شده بود.

 

انتهای پیام/ت

دود غلیظ پالایشگاه تبریز جای نگرانی ندارد

برچسب ها: آتش نشانی ، گاز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.