پژوهشگر طب سنتی گفت: دسر خرما عملکرد سیستم عصبی را بهبود بخشیده، حافظه را تقویت کرده و از بروز آلزایمر پیشگیری می‌کند.

حیدر عظمایی پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره میان وعده مناسب برای ایام ماه مبارک رمضان اظهار کرد: دسر خرما یکی از غذا‌های خوش طعم و حاوی ویتامین A گروه ویتامین‌های B شامل ویتامین‌های B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲، ویتامین C، ویتامین E، کربوهیدرات‌ها و منبعی مناسب برای تامین پتاسیم، پروتئین، فسفر، آهن، فیبر، کلسیم، منیزیم، منگنز، اسید فولیک، سلنیوم، روی، اسید چرب امگا ۳ و غیره است.

وی ادامه داد: مهم‌ترین خاصیت این دسر بهبود عملکرد سیستم عصبی است، همچنین می‌تواند حافظه را تقویت کرده و از بروز آلزایمر پیشگیری کند. پروتئین موجود در این دسر می‌تواند به تقویت قوای عمومی بدن منجر شده و با جبران انرژی از دست رفته در طول روز کمک کند تا فرد دچار ضعف و افت قند نشود.

محبی/
 
عظمایی تصریح کرد: این غذای خوش طعم به دلیل داشتن ویتامین A، E، C و پریفانول خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و می‌تواند موجب بهبود سیستم ایمنی بدن شده و از آن در مقابل انواع بیماری‌ها مثل سرطان‌ها محافظت کند.

این پژوهشگر طب سنتی افزود: مصرف این دسر می‌تواند باعث بهبود طراوت و جوان سازی پوست و مو شود، همچنین گلبول‌های قرمز خون را افزایش داده و برای افراد کم خون و خانم‌های باردار پرفایده است.

وی بیان کرد: اسید آمینه تریپتوفان موجود در این دسر می‌تواند به ترشح هورمون سروتونین منجر می‌شود که از هورمون‌های نشاط آور بوده و می‌تواند از بروز استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری کند. همچنین می‌تواند عملکرد سیستم گوارشی را بهبود بخشیده و با توجه به وجود کلسیم و فسفر باعث افزایش استحکام دندان‌ها و استخوان‌ها شود و از بروز پوکی استخوان جلوگیری کند.
 
محبی/
 
عظمایی تصریح کرد: بدن روزه داران هنگام افطار به جذب گلوکز و قند طبیعی دارد تا بتواند ضعف حاصل از روزه داری را جبران کند؛ از این رو انواع ویتامین‌و املاح موجود در این دسر می‌تواند کمبود‌های ناشی از روزه داری را در بدن جبران کند.

مواد لازم برای تهیه دسر خرما

خرما ۵۰۰ گرم
پور دارچین ۳۰ گرم
پودر نارگیل ۷۰ گرم
کره محلی ۸۰ گرم
آرد ۱۰۰ گرم
گنجد ۱۰۰ گرم
گل سرخ ۸۰ گرم
گلاب ۵ قاشق غذاخوری

طرز تهیه دسر خرما

ابتدا هسته خرما را بیرون آورده و آن را روی یک سلفون تمیز پهن می‌کنیم سپس آرد را الک کرده و کم کم به آن اضافه می‌کنیم، بعد از آن به ترتیب پودر دارچین و پودر نارگیل را اضافه کرده، ورز می‌دهیم در نهایت کره و گلاب را اضافه کرده و مواد را به خوبی با هم ورز می‌دهیم.

قسمتی از مواد آماده شده را جدا کرده و به صورت رول یا کروی در می‌آوریم و در نهایت بعد از تزئین کردن آن با کنجد و پودر گل سرخ روی ظرف را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید تا برای مدتی در یخچال بماند؛ این دسر خوش طعم را می‌توانید با انواع دمنوش‌ها در زمان افطار میل کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۱۰ خرداد ۱۳۹۸
خوب کارشناس محترم آرد میزنی بعدهم خام مصرف میکنیم!!!!!
آخرین اخبار