به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،لیلا رییسی رییس کانون وکلای استان اصفهان امروز در نشست مشترک مدیرکل زندانها با کانون وکلای استان اصفهان با بیان اینکه هدف اصلی نهاد وکالت دفاع از حقوق انسانهاست اظهار کرد: در راستای مباحث اجتماعی جامعه همواره مسائل اقشار آسیبپذیر مورد توجه کانون وکلا بوده است چرا که اعتقاد داریم وکلا از همین جامعه هستند و نمیتوانند نسبت به مسائل اجتماعی بیتفاوت باشند.
وی با بیان اینکه بالا بودن جمعیت زندانیان و مشکلات خانوادههای آنها نیازمند اقدامات جدی برای رفع است افزود: اگر بخواهیم این افراد اصلاح شوند و به جامعه برگردند تنها اعمال مجازات کافی نیست بلکه باید این افراد آموزشهای لازم را ببینند تا دوباره دچار مشکل نشوند همچنین خانوادههای این زندانیان نیازمند آموزش هستند تا به دام افراد سودجو که قول آزادی سریع زندانیان را میدهند نیفتند.
رییس کانون وکلای استان اصفهان با بیان اینکه در کنار خدمات معاضدتی که از قبل به زندانیان ارائه میشد موضوع آموزش را در دستور کار قرار دادیم، اظهار کرد: با پیشنهادی که به اداره کل زندانهای استان داده شد آموزش مددکاران و مددجویان و خانوادههای آنها را درپیش گرفتیم که این امر بدون هیچ چشمداشت مادی و تنها برای انجام رسالت اجتماعی کانون وکلا انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه در تفاهمنامه با ادره کل زندانها موضوع آموزش علاوه بر خدمات معاضدتی مورد توجه خواهد بود، خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰ وکیل در طول هفته در شعبه معاضدت زندانهای اصفهان همچنین سه شهرستان مبارکه، کاشان و نجفآباد و البته شوراهای حل اختلاف استان مشاورههای رایگان به جامعه هدف ارائه میدهند.
رییسی با تاکید بر اینکه قانونگذار حضور وکیل در پروندههای کیفری را الزامی دانسته است، گفت: از فروردین ۹۷ تا فروردین ۹۸ بیش از دو هزار و ۶۷۲ مورد وکالت تسخیری داشتهایم که در کنار آن صدها مورد وکالت معاضدتی هم انجام شده است.
وی در خصوص تعداد وکالت تسخیری برای وکلا، خاطرنشان کرد: وکالتهای تسخیری مربوط به پروندههای کیفری است و قانونگذار برای حفظ حقوق متهم برای هر وکیل در سال سه وکالت تسخیری درنظر گرفته است، اما برخی همکاران حتی تا بیش از شش پرونده تسخیری در سال داشتهاند.
رییس کانون وکلای استان اصفهان با بیان اینکه افرادی که بضاعت مالی برای گرفتن وکیل ندارند میتوانند به شعبه معاضدت کانون وکلا مراجعه کنند، افزود: هزینه در نظر گرفته شده برای هر وکالت تسخیری ۲۰۰ هزارتومان است و اگر چه این مبلغ ناچیز است، اما متاسفانه ۱۵ سال است که در سطح کشور هیچی مبلغی برای این نوع وکالت پرداخت نشده است.
وی در خصوص تعداد وکلای به کار گرفته شده در بحث آموزش و مشاوره به مددجویان و مددکاران زندانها، گفت: در بحث ارائه مشاوره به زندانیان ۷۰ نفر از وکلای کانون در این امر همکاری میکنند همچنین در موضوع آموزش مباحث حقوقی به مددجویان و مددکاران ۳۰ نفر از همکاران را به این امر اختصاص دادیم.
رییس کانون وکلای استان اصفهان با انتقاد از برخی همجمهها با هدف مخدوش کردن چهره نهاد وکالت در جامعه اظهار کرد: تاثیر این تخریبها آسیب به اعتماد مردم است و این کار مردم را به سمت افراد سودجو در لباس وکالت که همان کارچاقکنها هستند سوق خواهد داد و مضرات این امر برای جامعه کم نخواهد بود.
وی با ابراز تاسف از مطرح شدن طرحهای غلط در حرفه وکالت افزود: این حرفه فیلترهای علمی و اخلاقی خاص خود را دارد، اما برخی با بهانههای واهی از جمله اشتغالزایی سعی بر از بین بردن این شاخصها و فیلترها دارند که برای این دسته افراد مصلحت کشور و حقوق مردم اهمیتی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه خطای یک یا چند وکیل را نباید به حساب یک صنف گذاشت، تصریح کرد: آیا در صنوف دیگر تخلف نیست؟ نباید اشتباه یک فرد را به یک صنف نسبت داد همچنین نهاد قانونگذار دادسرا و دادگاههای کانون وکلا را مشخص کرده تا به تخلفات رسیدگی کند و کانون وکلا خود به سلامت کاری و رفتاری زیرمجموعه خود حساسیت بسیاری دارد.
انتهای پیام/م