به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، در روزهای اخیر ترس از کمبود یا نبود کالا موجب شده تاچالش روانی در جامعه ایجاد شود و خواسته یا ناخواسته زندگی اقشارمختلف جامعه را تحت تاثیر قرارداده و زمینه ساز احتکارخانگی توسط مردم و منفعت طلبی سودجویان شده است.
استقبال از گرانی انواع کالا و نه نگفتن به این آشفته بازار موجب شده تا دلالان و واسطهها و تولید کنندگان انواع کالا به دلیل افزایش تقاضا قیمتها را نه تنها افزایش دهند بلکه زمزمه نبود کالا و تعطیلی انواع کارخانهها مانند کارخانه تولید انواع ماکارانی را سر دهند.
جو روانی حاکم بر جامعه از سوی دلالان اقتصادی و واسطهها موجب شده تا سودجویان با افزایش قیمت انواع کالاها شرایطی نا امن را در جامعه فراهم و مردم را نیز نسبت به خرید انواع کالاها حریص کنند.
در این روزها دلالان و واسطهها با ایجاد جو روانی باعث شدند شاهد خالی شدن قفسههای بسیاری از فروشگاهها از انواع رب گوجه، ماکارانی، تن ماهی، برنج، مواد شویندهها و لوازم بهداشتی باشیم.
در نیمه دوم سال ۹۷ نیز این جو روانی ناشی از کمبود و نبود انواع کالاها در جامعه حاکم شد و مردم خرید چند ماه حتی یکسال را در منازل احتکار کردند و همگان دیدند که نه کالایی نایاب و نه کارخانهای تعطیل شد.
حضور مردم در فروشگاهها و خالی شدن قفسه های انواع کالا در فروشگاههای بزرگ و کوچک موجب شده تا جو روانی ناشی از عدم امنیت اقتصادی بر جامعه حاکم شود و خانههای مردم به انبار ذخیره سازی انواع برنج، روغن، پوشک و رب گوجه تبدیل شود.
تحریم داخلی سوغات بسیاری از دلالان اقتصادی است که این روزها در بخشهای مختلف مانند زمین، سکه، خودرو، طلا، مواد غذایی، پوشک دیده میشود.
امروز بزرگترین دغدغه اغلب خانوادهها تامین مایحتاج ضروری زندگی است و با توجه به اینکه مایحتاج ضروری به وفور در فروشگاهها وجود دارد، اما عدم اطمینان مردم از نبود ثبات قیمتها موجب شده تا مردم همچنان برای خرید انواع کالا هجوم آورند.
به رغم اینکه اداره صنعت معدن و تجارت اقدام به توزیع انواع گوشت و مرغ و شکر و برنج نموده، اما مردم همچنان هجوم آورده و خود به آشفتگی موجود در بازار و سو استفاده دلالان کمک میکنند.
با مشاهد صف توزیع شکر و گوشت میبینیم که برخی افراد چند مرحله در صف ایستاده و شکر و گوشت خریداری میکنند یا همه افراد خانواده در صف خرید ایستاده در حالی که این میزان خرید بیشتر از مایحتاج ضروری خانواده است.
احتکار خانگی بیماری است که بر جان اغلب خانوادهها افتاده که هم جامعه و بازار را نا امن میکند هم سرمایههای خانوادهها را هدر میدهد خرید کالای زیاد موجب میشود تا در زمان خود مصرف نشده و تاریخ مصرف آن منقضی شود.
شاید تنها راه برخورد با جو روانی امروز نخریدن باشد که بدون شک بسیار تاثیر گذار است و این اقدام باید با وحدت همه اقشار صورت گیرد و در بسیاری از کشورهای خارجی زمانی که کالایی گران میشود مردم متحد با هم خرید نمیکنند.
علی شاهرودی، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد گفت: کمبود هیچ کالایی در بازار دیده نمیشود و مردم نباید با همسو شدن با افراد سودجود برای خرید انواع کالاها هجوم بیاورند.
شاهرودی افزود: انواع کالاهای مختلف خوراکی، پوشاک، بهداشتی به وفور در بازار وجود دارد و قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد و انتظار میرود مردم به جو روانی ایجاد شده توسط برخی افراد سود جو توجه نکنند.
وی تاکید کرد: توزیع گوشت قرمز، برنج، شکر در فروشگاههای زنجیرهای در حال انجام است، اما برخی افراد با هجوم چند باره در صفها اقدام به خرید و متاسفانه مجددا اقدام به فروش شکر و یا برنج در بازار میکنند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد بیان کرد: سیستم توزیع انواع کالا به نرخ دولتی معیوب بوده و انتظار میرود کالاها با کارت الکترونیکی توزیع میشد تا هر فرد یک باربیشتر نتواند کالا دریافت و از هجوم مردم و خرید و فروش و یا احتکار کالا در منزل جلوگیری شود.
شاهرودی اضافه کرد: این نحوه توزیع کار اداره صمت را با مشکل مواجه کرده و موجب شده تا بازرسان برغم تلاش فراوان برای ایجاد نظم در توریع از سوی مردم مورد بی حرمتی قرار گیرند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ر