آسم بیماری التهابی مزمن و غیر واگیر ریه است، مزمن بودن آسم به این معناست که بیماری همیشه وجود دارد، حتی زمانی که بیمار احساس ناخوشی ندارد و عواملی مانند کم تحرکی و مصرف غذاهای فست فود نیز در این بیماری، موثرند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کارشناس بیماری های تنفسی معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه بیماری آسم تحت تاثیر عوامل ژنتیکی و محیطی بروز می کند، گفت: در افراد ابتلا به آسم از نظر ارثی، به دنبال واکنش راه های هوایی به عوامل محرک و حساسیت زا (آلرژیک)، شرایطی همچون تورم و التهاب پوشش داخلی راه های هوایی، زیاد شدن ترشحات مخاطی راه های هوایی ( موکوس ) و انقباض عضلات دیواره راه های هوایی رخ می دهد که مجموع این وضعیت، موجب انسداد راه های هوایی شده و در نتیجه هوای کمتری از آنها عبور می کند، با سخت تر شدن عمل تنفس، نشانه های آسم به صورت سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس بروز می کند.

زهرا خسروی زادگان افزود: علت دقیق و اصلی آسم هنوز نامشخص است، اما آنچه که تاکنون روشن شده، نشان می دهد که آسم محصولی از ترکیب عوامل محیطی، سبک و نحوه زندگی و خصوصیات زیستی و ذاتی فرد (ژنتیک) است.

او ادامه داد: سبک زندگی شهری از نظر زندگی آپارتمانی، نبود تحرک، مصرف غذاهای آماده (Fast Food) و آلودگی هوا به علت دود سیگار و آلودگی شهر به علت دود خودروها عوامل شیوع بیشتر آسم هستند.

به گفته این کارشناس بیماری های تنفسی اگر افراد خانواده، سابقه انواع آلرژی ها مانند اگزما، آلرژی بینی، آلرژی غذایی و آسم را داشته باشند، احتمال بروز آسم در سایر افراد آن خانواده بیشتر می شود.

خسروی زادگان تماس با عواملی مانند دود سیگار، عوامل عفونی ویروسی و بعضی مواد حساسیت زا را نیز در افزایش احتمال ابتلا به آسم موثر دانست و گفت: برخی افراد نظیر کارگران نانوایی، چوب بری و رنگسازی و دیگر موارد مشابه، به دلیل تماس های شغلی ممکن است دچار آسم شوند.

او بیان کرد: امکان دارد بیماری آسم در افراد بدون سابقه آلرژی نیز رخ دهد، تاثیر مخرب عوامل محیطی در سال های اول زندگی مانند عفونت های شدید و یا آلودگی محیط زندگی تاثیر بدی روی رشد و تمایز راه های هوایی دارد و ابتلا به آسم گسترش می یابد، در مواجهه با عوامل محرک، نشانه های بیماری بدتر و منجر به آسم پایدار و افزایش خطر حملات حاد می شود.

خسروی زادگان ادامه داد: تا کنون راه حلی برای ریشه کن کردن آسم پیدا نشده است، اما این بیماری را می توان به شکلی درمان و کنترل کرد که از بروز نشانه ها و حملات آن پیشگیری شود.

او افزود: باید دانست که علاوه بر درمان دارویی، پرهیز از عوامل محرکی که سبب بدتر شدن آسم می شوند، مانند نگهداری حیوان خانگی در منزل، مواجهه با گل و گیاه و گرده ها، مصرف دخانیات، بسته بودن در و پنجره ها هنگام نظافت منزل و بیرون رفتن از منزل در شرایط هشدار آلودگی هوا بسیار مهم است.
انتهای پیام/م

برچسب ها: اخبار سلامت ، درمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.