به همین منظور با حمایت از تجاریسازی روشها و فرآیندهای با فناوری بالا صنایع حد واسط گیاهان داوریی همچون صنایع تولید عصاره و اسانس استاندارد میتوان گامی مهم برای بهبود کیفیت این فرآوردههای طبیعی برداشت و نیاز کارخانجات فعال در صنعت گیاهان دارویی در این حوزه را رفع کرد. در نتیجه با این اقدام به میزان زیادی از واردات اسانسهای طبیعی به کشور جلوگیری میشود.
در این راستا ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از طرحهای محصولات فناورانه تولید فرآوردههای گیاهی شامل عصاره و اسانسهای استاندارد، مواد موثره، فرآوردههای آرایشی و بهداشتی حمایت کرده است. برنامه حمایت از زیر ساختهای تولید فرآوردههای گیاهی به طور معمول در دو حوزه ایجاد زیر ساخت و حمایت از تولید و تجاریسازی محصولات انجام شده است.
در نتیجه ۲۳ طرح با توجه به نیاز بازار و صنایع حد واسط گیاهان دارویی مورد حمایت برای تجاریسازی و بهره برداری قرار گرفته است که میتوان به تولید کرم ارگانیک نیکا، سنتز و تولید عطرهای عاری از گلیکول با پایه عصارههای گیاهی، فناوری پرورش صنعتی قارچ دارویی گانودرما لوسیدم، دستیابی به دانش فنی تولید مکمل دارویی فوکوییدان از جلبکهای قهوهای و صنعتی نمودن فرآورده سقز از طریق استخراج و فرآوری از درخت بنه اشاره کرد.
انتهای پیام/