به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، به نقل از روابط عمومی دادگستری خوزستان، فرهاد افشار نیا، رئیس کل دادگستری خوزستان در نخستین همایش مسئولان قضایی استان خوزستان در اهواز گفت: با استفاده از ظرفیتهای قانونی و کمیسیونهای سایر دستگاه ها، میتوان از تشکیل بسیاری از پروندههای قضایی در محاکم قضایی استان نیز جلوگیری کرد.
وی با تاکید بر استفاده قضات از مجازاتهای جایگزین حبس بیان داشت: با استفاده از این مجازاتها میتوان از بسیاری پیامدهای اجتماعی برای متهمان و خانوادههای آنان پیشگیری کرد.
افشارنیا اظهار کرد: حجم ورودی پرونده به دستگاه قضایی بالا است و میتوان با تشکیل کمیته کاهش ورودی در هر شهرستان، برخی از دعاوی را به دستگاههایی سوق داد که قابلیت رسیدگی به این دعاوی را دارند.
رییس کل دادگستری خوزستان با تاکید بر اهمیت تکریم ارباب رجوع در محاکم قضایی اذعان داشت: با به کارگیری تدابیری میتوان از برخی هزینهها برای دستگاه قضایی و ارباب رجوع کاست، به طور مثال استفاده از ابلاغ الکترونیکی توانسته بخش قابل توجهی از هزینههای مالی را کاهش دهد و موجب کاهش اطاله دادرسی شود.
افشارنیا همچنین از روسا و دادستانهای مناطق سیل زده استان در به کارگیری تدابیر لازم در کنترل وضعیت موجود، همدردی در جذب کمکها و ارائه تذکرات لازم به مسئولان قدردانی کرد.
عباس حسینی پویا، دادستان مرکز خوزستان و دبیر شورای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی دادگستری خوزستان از دادستانهای استان خواست تا در نظارت بر ساخت و سازها به ویژه در حاشیه شهرها نظارت بیشتری داشته باشند و اجازه تخریب منابع طبیعی و تغییر کاربری غیرمجاز را ندهند.
وی اظهار کرد: همچنین از منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان خواست تا اسناد نقاطی که به صورت غیرمجاز ساخت و ساز صورت گرفته است را به این دادستانی تحویل دهند.
گفته میشود یکی از دلایل حجم بالای خسارات سیلاب اخیر خوزستان، ساخت و سازهای غیرقانونی در حریم و بستر رودخانههای کرخه، دز و کارون در دهههای اخیر بوده است.
تشکیل کمیته صیانت از سرمایه گذاری و اقتصاد مقامتی، بازدید مستمر و هدفمند از زندانها و رسیدگی به مسائل زندانیان، فعالیت در حوزه پیشگیری از وقوع جرایم و آسیبهای اجتماعی و تشکیل ستاد جرایم خاص و کاهش پروندههای باقی مانده از سالهای قبل، از دیگر تاکیدهای رئیس کل دادگستری خوزستان در این همایش بود.
انتهای پیام/گ