زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه و سلامت وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مسائل تغذیه میتواند یکی از ریز فاکتورهای اصلی بروز فشار خون باشد که در نهایت منجر به ایجاد بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای مغزی در افراد میشود بر همین اساس وزارت بهداشت برنامههای خوبی را در کمپین غربالگری فشار خون در دست اقدام دارد.
عبداللهی افزود: میزان مصرف نمک مردم ایران دو برابر مقدار توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است به طوری که WHO به مردم دنیا توصیه کرده که روزانه باید کمتر از ۵ گرم نمک مصرف کنند و این در حالی است که ایرانیان روزانه ۱۰ گرم نمک از طریق روشهای مختلفی مصرف میکنند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه و سلامت وزارت بهداشت تاکید کرد: یکی از مهمترین اقدامات وزارت بهداشت برای پیشگیری از ابتلا به عارضه فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی، کاهش مصرف نمک است.
وی بیان کرد: یکی از اولویتهای کاری ما در راستای پیشگیری از بیماری فشار خون بالا فرهنگ سازی و اصلاح الگوی غذایی مردم است تا میزان مصرف نمک و حتی قند و چربی مردم در سفرههایشان کاهش پیدا کند، زیرا نمک، قند و چربی سه عامل خطرناک در زمینه بیماریهای غیر واگیر مانند سکتههای مغزی و قلبی محسوب میشوند.
عبداللهی ادامه داد: وزارت بهداشت پروتکل و بستههای آموزشی را به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در زمینه کاهش مصرف نمک و پیشگیری از بیماریهای فشار خون و قلبی عروقی و سکتههای مغزی ابلاغ کرده است و این پروتکل به طور کلی در راستای اصلاح الگوی غذایی افراد تدوین شده است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه و سلامت وزارت بهداشت یادآوری کرد: در شرایط فعلی پروتکلهای ابلاغی دفتر تغذیه وزارت بهداشت در راستای تغییر سبک زندگی به دست کارشناسان بهداشت محیط رسیده است تا از بروز پرفشاری خون در جامعه جلوگیری شود.
انتهای پیام/
ولي مردم فورا به بوش اعتراض ميكنن
من تو اين مملكت كاره اي بودم هر كي به بوي سير اعتراض ميكرد رو فورا ميكشدم بالاي دار چون دشمن سلامتي مردمه