به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، قلقلک، نشانه رفتن نقطه ای از بدن فرد مقابل و وادار کردن وی به خندیدن، حتما شما هم چنین تجربه ای را داشته اید اما آیا می دانستید، قلقلک سبب می شود تا حس نیاز یک فرد به نوازش شدن تامین شود.
قلقلکی که ما از کودکی تا به امروز با آن آشنا هستیم شگفتی هایی دارد که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد آن ها را برملا سازد.
چارلز داروین برای نخستین بار فرضیه ارتباط میان قلقلک و روابط اجتماعی را بنیان نهاد؛ جالب است بدانید قلقلک نیاز انسان به نوازش شدن را تامین میکند و به ایجاد رضایت در فرد منجر میشود و از طرفی نقش مهمی در شکلگیری رفتارهای اجتماعی دارد.
اما اگر غریبهای یک کودک را قلقلک دهد، ممکن است سبب ایجاد ترس در وی شود.
همچنین داروین دریافت که برای موثر بودن قلقلک، فرد نباید نقطه دقیق تحریک شدن را بداند به همین دلیل فرد نمیتواند خود را قلقلک بدهد.
این مطلب را از دست ندهید: ساعتی که با "قلقلک دادن" شما را بیدار می کند + تصاویر
چارلز داروین معتقد بود که در هم پیچیدن ما و تکان خوردنمان هنگامی که قلقلک میشویم در واقع یک واکنش طبیعی است که به ما کمک میکند از شرایط نامساعد و ناراحتکنندهای که قلقلک به وجود میآورد، فرار کنیم و خود را نجات دهیم، اما هنگامی که خودمان را قلقلک میدهیم حالت حمله یا تهاجم را احساس نمیکنیم، بنابراین بدنمان واکنش نشان نمیدهد و قلقلکمان نمیآید.
یک بررسی جدید روی تعدادی دانشآموز نشان داده است که تنها ۳۲ درصد از افراد از این موضوع لذت میبرند.
همچنین در مطالعه مشابه دریافتند، افرادی که از قلقلک شدن لذت نمیبرند، طی قلقلک، بیشتر از افرادی میخندند که از این موضوع لذت میبرند.
این امر نشان میدهد که ارتباط معمول بین خندیدن و رضایت در قلقلک ناخوشایند از بین میرود.
قلقلک سبب پیشرفت تواناییهای نبرد میشود. بچهها معمولاً در طی قلقلک، حرکات دفاعی و نبردی مناسبی از خود نشان میدهند. با این حال، بیشتر افراد به طور عمومی، حرکاتی برای فرار انجام میدهند.
این مطلب را از دست ندهید: چطورهمیشه بخندیم؟/ ترفندهای خندیدن
اگر غریبهای کودکی را قلقلک دهد، باعث ایجاد ترس در او میشود.
قلقلک دادن موجب خنده و تحریک فعالیت قسمتی از مغز مربوط به کنترل حرکات صورت، صدا و واکنشهای عاطفی به نام Rolandic operculum میشود.
قلقلک همچنین موجب تحریک هیپوتالاموس، قسمتی از مغز که دما، گرسنگی و رفتارهای جنسی را کنترل کرده نیز میشود.
اگر چه ما علت خنده را زمان قلقلک دادن میدانیم، اما دکتر امیلی گروسمن در این مورد چنین توضیح میدهد؛ زمانی که ما قلقلک داده میشویم، در همان لحظه مغز تصور خوبی از این اتفاق دارد، بنابراین با این احساس خو کرده و مانع واکنش به آن میشود.
این مطلب را از دست ندهید: دانستنیهای جالب و عجیب علمی
دانشمندان منطقه مرتبط با واکنش قلقلک را در مغز یافتند و توصیه میکنند برای کنترل آن هر زمان که دیگری شما را قلقلک میدهد و یا احساس قلقلک از چیز ناخوشایندی داشتید کافی است به راحتی دست خود را در بالای آن مکان قرار دهید، دفعه بعد مغز عامل قلقلکدهنده را تشخیص خواهد داد. این روش به مغز اجازه پیشبینی بهتر داده و دستها را حس میکند، بنابراین موجب توقف واکنش به قلقلک و پیشگیری از آن میشود.
در واقع ما برنده رقابت بین مغز و حس بهتر در برابر احساس مخالف خواهیم بود.
انتهای پیام/
ولی خجالت میکشم به کسی بگم قلقلکم بده
راستی خیلی دوست دارم یکی که دست و پایش بسته هست و نمیتونه
تکون بخوره رو قلقلک کنم
چون منو یک بار تو مدرسه داخل نمازخونه که هیچ کس هم نبود دست و پا هام رو بستن جوراب هام رو هم دراوردن بعد یکی شروع کرد به قلقلک دادن شکمم یکی هم کف پا هام
ولی من خیلی قلقلکی هستم و تو مدرسه برایم خیلی مشکل ساز بوده
چون حس خوبی به ادم میده .
اما یک بار دختر عمم منو قلقلک داد و من خیلی عذاب کشیدم و برای همین دیگه کسی رو قلقلک ندادم چون دوست ندارم کسی رو عذاب بدم .
چون وقتی دختر عمم داشت قلقلکم میداد داشتم شکنجه میشدم و خیلییییییی عذاب کشیدم و دیگه اخراش گریه میکردم که دلش برام سوخت و تموم کرد .
چون دست و پامو بسته بود و من نمیتونستم کاری کنم
ولی قلقلک دادن دیگران هم خیلی خیلی دوست دارم من یه بار پسر عمم را انقدر قلقلک دادم که دیگه داشت می مرد
من یکبار دست و پای دختر خاله ام را که ۱۴ ساله دارد بستم آنقدر قلقلکش دادم که داشت
می مرد خیلی حال داد کسی هم نبود
من خیلی دوست دارم پاهای خاله ام را قلقلک بدهم اما روم نمیشه پاهایش خیلی خوشگله
به من می گویید چه کار کنم ممنون
البته بسته بودمش به تخت دست و پاشو