به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، باتوجه به پیشینه سدسازی در کشور، سدهای بی شماری در ایران وجود دارد که حتی در حال حاضر نیز می توان از آن ها استفاده کرد و از همین رو امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به معرفی سدهای کشور و همچنین سدهایی که تغییرنام داده اند و نام پیشین آن ها بپردازد.
سد و مفهوم آن را شاید بتوان در معنای خاص آن از ساختمانی که بخشی را از بخشی دیگر جدا می کند دانست که غالباً به مفهوم دیوار یا سازهای است که از حرکت آب (به صورت کلی یا جزیی) جلوگیری می کند تا آب ذخیره و یا انحراف یابد.
این مطلب را از دست ندهید: آیا کشور به ساخت سد جدید نیاز دارد؟
همچنین سد در تعریفی دیگر، دیواری محکم است که برای جلوگیری از حرکت آب رودخانه می سازند تا آب در پشت آن ذخیره گردد و پس از ذخیره شدن آب، برای کارهای مختلف از آن استفاده شود.
با این که ایرانیان اوّلین سدهای دنیا را نساخته اند، امّا کشور ایران از کشورهای قدیمی سدساز در دنیا بشمار میرود.
تاریخ سدسازی در ایران، قدمتی بسیار طولانی دارد و هنوز هم می توان نشانههایی از سدهای قدیمی را یافت.
آثار بعضی از سدهای بجا مانده در ایران، تا ۲۰۰۰ سال عمر دارند.
به طور کلی سدسازی و نیز لایروبی و مرمت سدها مانند سایر کارهای عام المنفعه و طرحهای بزرگ به دست حکومتهایی که به آبادانی، پیشرفت و گسترش قلمرو خود علاقه بیشتری داشتند انجام میگرفته است و در این میان، رونق اقتصادی و پیشرفت شهرهای مرتبط با سیستمهای آبیاری و آبرسانی نیز بستگی بسیار زیادی با مقوله سد و سدسازی داشته است.
ایران سومین کشور سدساز در دنیاست و چین و ترکیه در مقامهای اول و دوم جهان قرار دارند.
این مطلب را از دست ندهید: کدام سدها منجر به خشکسالی می شوند؟
ببینید: راز بارشهای سیلآسای اخیر در ایران فاش شد!
هیئت وزیران دولت موقت جمهوری اسلامی ایران در جلسه مورخ ششم مرداد ۱۳۵۸ بنا به پیشنهاد شماره ۴۵۰/۴۸۶/۳۴۸۶ مورخ ۲۸/۳/۱۳۵۸ وزارت نیرو تغییرات نام زیر را تصویب نمود:
انتهای پیام/