به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، استان خوزستان از ابتدای سال جاری، بدلیل افزایش ورودی و خروجی سدهای استان و افزایش دبی رودخانههای کارون، کرخه و دز سبب آبگرفتگی بیش از ۲۰۰ روستا و زیر آب رفتن برخی از این روستاها شد.
در این مدت، ساکنان روستاها در اردوگاه ها، سالنهای ورزشی و مدارس شهرستانها مستقر شدند و بیشتر آنها شرایط مناسبی نداشتند و ندارند.
طی مدت مذکور، با همکاری همه مردم و مسئولان خطرات به حداقل رسید، اما خسارتهای زیادی به روستاها، اراضی کشاورزی، دامها و راهها وارد شد.
ناگفته نماند که خوزستانیها در این شرایط سخت، مهمان نوازی خود را حفظ کرده و همچنان حرمت مهمان را نگه داشته و به بهترین نحو از مسئولان کشوری که برای بازدید از شهرها و روستاهای سیل زده آمدند، پذیرایی کردند.
گرد و غبار بیش از ۱۲ سال است که در خوزستان و ریههای خوزستانیها جا خشک کرده و بسیاری را راهی بیمارستانها کرده است.
یکبار منشا آن را داخلی اعلام میکنند و یکبار خارجی.
احمدرضا لاهیجان زاده، مدیرکل اداره محیط زیست خوزستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز ، درخصوص وضعیت هوا در استان گفت: از صبح امروز، شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه، توده گردوغبار با منشا داخلی، اهواز و بسیاری از شهرهای خوزستان را فراگرفت.
وی علت این پدیده را وارونگی هوا عنوان کرد و افزود: در ساعت ۷ صبح امروز، میزان گردوغبار ۴۴۴ میکروگرم بر مترمکعب و در ساعت ۸ صبح به ۱۷۱ میکروگرم بر مترمکعب رسید.
لاهیجان زاده اذعان داشت: درحال حاضر میزان گردوغبار در آسمان استان ۶۲۰ میکروگرم بر مترمکعب است که متاسفانه روند افزایشی داشته است.
به گفته مدیرکل محیط زیست خوزستان، در ساعات آینده میزان آلودگی کاهش یابد.
این مقام مسئول تاکید کرد: بیماران تنفسی و قلبی از تردد غیرضروری خودداری کرده و شهروندان حتما از ماسک استفاده کنند.
احمدرضا لاهیجان زاده با بیان اینکه میزان گردوغبار در سال گذشته ۶۶ برابر حد مجاز بوده است که امروز در مقایسه با سال گذشته شدت کمتری دارد.
گفتنی است؛ سالهای متمادی است که خوزستان با پدیده گرد و غبار دست به گریبان است و تاکنون اقدام موثری که این پدیده را به صفر برساند انجام نشده است.
انتهای پیام/گ